All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

RODITELJI U CRNOJ GORI NISU IMALI POJMA DA IM JE BEBA ZAMENJENA: Kada su pozvani da svedoče, doživeli su ŠOK

Roditelji bebe koja je sredinom maja prilikom otpusta iz porodilišta data drugoj porodici, ali posle nekoliko minuta i vraćena u boks kada se utvrdila greška, tražiće nadoknadu od Kliničkog centra, jer su tek prekjuče saznali za taj propust.

Reč je o slučaju zamene beba kada je medicinska sestra Z. R. I. dala tuđu bebu bračnom paru iz Podgorice, ali je posle nekoliko minuta uočila grešku, kao i roditelji koji su se sa parkinga vratili u Klinički i preuzeli svoju bebu.

Tadašnja direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević zbog toga je inicirala krivičnu prijavu protiv medicinske sestre. Sada se ispostavilo da iz Kliničkog centra tada uopšte nisu obavestili drugi bračni par da je njihova beba, na kratko, bila van porodilišta.

Kako je rekao njihov advokat Ranko Radonjić, majka bebe doživela je šok kada je u ponedeljak otišla do tužilaštva da vidi na šta se odnosi poziv koji su nedavno dobili.

 

Tamo su joj, kaže on, saopštili da su ona i suprug pozvani kao svedoci-oštećeni u postupku koji se vodi pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici protiv medicinske sestre KCCG, koja je pre tri i po meseca prilikom otpusta iz porodilišta njihovu bebu predala drugom bračnom paru. Srećom, posle nekoliko minuta greška je utvrđena i ta beba je vraćena u boks.

 

“Dopuštajući da za ceo slučaj roditelji saznaju posle nekoliko meseci i to na ovakav način, Klinički centar pričinio je nemerljivu štetu i samoj ustanovi i ovoj porodici, naročito majci deteta koja je pretrpela ogroman šok. Iz tog razloga su roditelji odlučni da svoju satisfakciju potraže na sudu”, najavio je Radonjić.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top