All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Roditelji odbili da leče sina u bolnici pa su osuđeni na zatvorske kazne: Dečak (9) preminuo u najtežim mukama

Hana Budinski (40) iz Omišlja i Viktor Brnobić (43) iz Kostrene kod Rijeke nepravosnažno su proglašeni krivima da su kao roditelji grubo povredili prava svog deteta i uskratili mu pravo na lečenje i ozdravljenje. Nisu osuđeni za smrt deteta jer sud nije prihvatio inkriminaciju iz optužnice da je bolest brzo napredovala zbog nelečenja.

Zbog povrede detetovih prava majka je osuđena na godinu dana bezuslovnog zatvora, dok je ocu izrečena kazna od godinu i po dana zatvora, javlja Novi list.

Radi se o slučaju koji je pre tri godine šokirao Rijeku. Devetogodišnji sin Budinski i Brnobića umro je u mukama nakon što su roditelji odbili da ga leče u bolnici i odveli su ga nadrilekarima.

NISU DOPUSTILI HEMOTERAPIJU

Cela priča počela je početkom septembra 2015. godine, u subotu ujutro. Dečak je preminuo u bolnici u Rijeci svega mesec dana nakon što mu je dijagnostikovan agresivni non-Hočkinov limfom. Otac dečaka za Index je priznao da nije dopustio da se njegov sin podvrgne hemoterapiji, ali tvrdi da su on i supruga učinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama lečenja i za smrt svog deteta krivi lekare na onkološkom odeljenju.

– Odbili smo hemoterapiju jer je preagresivna za devetogodišnjaka. Pre osam godina majku su mi lečili hemoterapijom koja ju je ubila. Između hemoterapije i bojnog otrova stoji znak jednakosti, stoga smo, kao roditelji, odlučili isprobati sve pre hemoterapije, ona je biznis koji leči samo 2,7 posto ljudi u svetu, dok 97,3 posto ubija. Postoje i druge terapije koje nisu alternativne nego ih propisuju lekari u Švajcarskoj, na Islandu, u Norveškoj, Meksiku itd., ali Hrvatska za njih nema interesa jer tu nema profita kao kod hemoterapije – kazao je za Index tada Viktor Brnobić, otac preminulog dečaka.

– Dok smo lečili dete, trebao nam je mir i intima, ali imali smo susede demone koji su stalno zvali policiju i socijalnu službu pa su nam i po dva puta dnevno dolazili na vrata – dodao je.

DEČAKA LEČIILI BILJNIM KAPIMA

Dečaka su, tvrdi, lečili prirodnim putem, kapima od biljaka i voćnim sokovima isprobavajući sve, vezano za lečenje karcinoma, što je u posljednjih 100 godina, kako kaže, otkriveno i skriveno od očiju javnosti. Odveli su ga i u bolnicu u Aviano gde su im, tvrdi otac dečaka, dali drugu dijagnozu i rekli da njihov sin boluje od leukemije.

Lečili su ga biljnim kapima Foto: Profimedia/Ilustracija

NA VLASTITI ZAHTEV ODVELI DETE IZ BOLNICE

Oni se terete da su od 6. avgusta do 5. septembra 2015. godine u Rijeci, a nakon što su lekari u bolnici utvrdili najverovatniju limfatičnu neoplazmu ne-Hočkinovg limfoma i uprkos višekratnom informisanju lekara o prirodi bolesti i štetnim posledicama nelečenja, uključujući i smrtni ishod, odbili daljnje terapijske postupke i lečenje deteta po protokolima službene medicine i konvencionalnim metodama savremene medicine.

Optuženi su da su na izričito vlastiti zahtev odveli dete iz bolnice i onemogućili mu potrebnu dijagnostičku obradu i lečenje hematološko-onkoloških bolesnika, kao i uskratili pravo na lečenje.

Usled toga je došlo do brzog napredovanja i širenja zloćudne bolesti po svim vitalnim organima.

Majka preminulog dečaka se preudala i pre godinu dana rodila dečaka.

(dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top