All for Joomla All for Webmasters
Srbija

RODITELJI IH MOLILI DA NE IDU U BEOGRAD Krenuli na lekarski pregled i poginuli u HOROR SUDARU, policajci panično tražili bebu u smrskanim kolima

Bračni par Irfan Vatić (32) i Nejla Halitović (27), kao i njihov prijatelj Sead Krlić (32), poginuli su u ponedeljak ujutru u stravičnom udesu na magistralnom putu Novi Pazar-Raška.

Njih troje su bili u automobilu marke BMW koji je, iz za sada nepoznatih razloga, nekoliko kilometara od Novog Pazara prešao u suprotnu traku i udario u autobus “Sandžaktransa” koji se kretao iz pravca Raške.

– Vozač autobusa je pokušao da izbegne auto, koji je, najverovatnije zbog leda na putu, bio van kontrole i išao pravo ka njima, ali nije uspeo. Samo prisebnošću i uz pomoć drveća, uspeo je da zaustavi autobus pun putnika da ne sleti niz sklad i prouzrokuje još veću tragediju – pričaju očevici i dodaju da su zbog niske temperature, poledice i vejavice, uslovi za vožnju bili veoma loši.

Sead Krlić (32)

Foto: Privatna arhiva Sead Krlić (32)

Za troje putnika automobila nije bilo spasa.

– Dok su ih vatrogasci izvlačili iz automobila, iz torbe nesrećne žene su ispale pelene pa je nastala panika jer je postojala mogućnost da se u smrskanom vozilu nalazi i beba. Sve je pregledano, ali, na sreću, dete nije bilo sa njima – dodaje vozač koji se zaustavio nakon udesa.

Nejla Halitović (27)

Foto: screenshot Nejla Halitović (27)

U porodicama nastradalih je juče vladao muk. Rođaci mladog bračnog para kažu da su se Irfan i Nejla uputili za Beograd, gde je ona imala zakazan lekarski pregled, a da ih je Sead vozio da se ne bi mučili autobusom.

– Kada su videli koliko je napadao sneg i kako su ulice neočišćene, roditelji su Irfana i Nejlu molili da ne kreću na put ili da bar krenu kasnije, ali ih nisu poslušali. Tragedija, ostaše deca od šest meseci i tri godine siročići – jedva je izustio da kaže Irfanov rođak.

Irfan se bavio fudbalom, dugo je igrao u novopazarskoj Jošanici i drugim lokalnim klubovima, dok je Nejla Halitović kao odličan student završila matematiku i taj predmet je odnedavno predavala u Gimnaziji u ovom gradu.

I Krlić je iza sebe ostavio dvoje male dece. Za njega, ali i Irfana i Nejlu, poznanici imaju samo reči hvale.

Zbog pogibije troje žitelja Novog Pazara odlučeno je da u utorak bude dan žalosti u ovom gradu.

Lakše povređene putnice u autobusu

Nakon udesa, pomoć lekara zatražile su i tri lakše povređene putnice iz autobusa.

– Dve pacijentkinje su primljene na odeljenje za otorinolaringologiju, a jedna na hirurgiju. Posle ukazane pomoći, puštene su na kućno lečenje – kaže portparolka Opšte bolnice Suada Gicić Skenderi.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top