All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

RIJEČI ZBOG KOJIH SU SVI ZAĆUTALI: Govor Amfilohila i oca Mihaila na sahrani Glogovca pamtiće se zauvijek!

Oprostili smo se od velikog glumca Nebojše Glogovac, a riječi koje su mitropolit Amfilohije Radović i sveštenik Mihailo, izgovorili na opelu, pamtiće se zauvijek.
Naime, Nebojša je sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored kolege Milorada Mandića Mande i u itom redu gdje se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

Kada je počelo opelo, Amfilohije Radović i otac Mihailo održali su govor zbog kog su svi plakali.

Šta se to događa sa čovjekom, zašto se rađamo ovde na zemlji? Ako je ljudski život samo tih pedesetak godina, ima li onda smisla taj ljudski život? Bez obzira koja je uloga čovjeka na ovom svijetu, bio on patrijarh, predsjednik, kralj, glumac ili nešto drugo… Ako je u tome ljudski smisao, onda je proklet dan u kojem se taj čovjek rađa. Čovjek je biće koje je stvoreno za vječnost, neprolaznost, sazdan po Božjem liku, a ne po repatom majmunu. U tome i jeste smisao našeg Nebojše kojeg ispraćamo danas. Njegov istinski život se nastavlja danas i to je najljepša vrlina pokojnog Nebojše. Vjerovao je u besmrtnost ljudskog bića“, rekao je Amfilohije Radović.

Nakon njega, obratio se i Nebojšin otac, sveštenik Milovan Glogovac, a njegove riječi bile su potresnije nego išta.

Dobio sam blagoslov od patrijarha da održim ovaj govor, jer je on spriječen da prisustvuje danas. Nebojšu je Njegova svetost vrlo dobro poznavao. Ko je u posljednje vrijeme bio na liturgijama na kojima je služila Njegova svetost, mogao je da primijeti da se pominje Nebojšino ime na tom svetom mjestu. On je u Nebojši prepoznao autentičnost, bio je sposoban da se odbrani od ovog klonulog svijeta i da kaže drugačije od onoga što slušamo svakog dana. Kada su pitali Nebojšinu drugaricu šta je to najljepše što je on uradio, rekla je “nije se obrukao”. Zamislite kako je to divna rečenica… Eto, šta je u njemu prepoznao naš patrijarh srpski. Zato ga voli i poštuje“, rekao je on.

(dijaspora.news/Kurir)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top