All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

REŠENO UBISTVO BRANKA VUČKOVIĆA: Crnogorska policija uhapsila ubicu, u stanu mu nađena odeća koju je nosio tokom likvidacije

Načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević saopštio je danas na pres konferenciji da je policija juče uhapsila B.N. iz Podgorice osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića iz Podgorice.

“Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. Kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket”, rekao je Pavićević.

Pavićević je rekao da je pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga , veća količina oružja, municije, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog dela nosio.

“Pozadina samog ubistva su kriminalna dela i aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a u osnovu na motiv, ostavio bih da se to konkretizuje u toku postupka. U pozadini ovog krivičnog dela, važno je istaći da je pretresom stana koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smeše sa tragovima heroina i vaga za precizno merenje. Pretresima kod osumnjičenog osim oružja, pronađeni su i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namenjeni uličnoj prodaji”, rekao je Pavićević.

On je dodao da su i osumnjičeni i izvršilac bezbednosno interesantni policiji sa aspekta različitih vidova kriminaliteta. “Izvšilac je zadržan po nalogu nadležnog tužioca i nakon saslušanja kod sudije, određena mu je istraga i sproveden je u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija”, kazao je Pavićević.

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Zoran Vučinić je rekao da je osumnjičenom određen tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor. Pavićević je kazao i da se za sada ne misli da je osumnjičeni imao saučesnika.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Vijesti.me

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top