All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

RAGBISTA SVIREPO UBIO SRPKINJU Kristina je videla kako mladić pada i rekla: “Idem da mu pomognem”, a on je NASMRT PRETUKAO

“Kristina je samo želela da pomogne tinejdžeru koji je pao ispred njene zgrade. Mislila je da se srušio. Međutim, nekoliko sekundi kasnije, on ju je ubio”

Ovako za “Blic” započinje priču blizak rođak (ime i prezime poznato redakciji) Kristine Kalinić (64), Srpkinje rodom iz Ravnog Sela kod Novog Sada, koju je za vikend u Sidneju ubio tinejdžer Imanuel Džon Dege (18).

Teškim glasom, u neverici što je njegova rođaka ubijena na svirep način ni kriva ni dužna, naš sagovornik naglašava da se sve desilo ispred ulaza u zgradu u kojoj je živela, na svega 30 metara od mesta gde je stajao njen suprug sa komšinicom.

Poslednje reči

– To se sve izdešavalo usred dana – oko 14 sati. Ona je razgovarala ispred zgrade sa suprugom i komšinicom, kada su videli mladića da je pao. Ona je rekla “Idemo da mu pomognemo”. To su bile njene poslednje reči – kaže njen rođak.

Šutirao ju je nogama

Prema njegovim rečima, Kristina je prišla mladiću, dok su suprug i komšinica ostali da stoje. Sekund kasnije taj zločinac je ustao, udario je pesnicom i ona se odmah srušila. Međutim, on tu nije stao. Nastavio je da je šutira nogom u glavu – šutnuo ju je nekoliko puta dok je ona nepomično ležala na asfaltu – u šoku je rođak ubijene žene.

Kako kaže, sve se odigralo toliko brzo, pred očima njenog supruga i komšinice, koji su se prvo skamenili od šoka, a onda brzo pritrčali da zaustave pomahnitalog tinejdžera. Međutim, kasno. Australijanac je pobegao, a Kristina je nepomično ležala u lokvi krvi. Hitna pomoć nije uspela da joj pomogne. Preminula je na putu ka bolnici.

Volela rodni kraj

– Kristina je od 1989. godine živela u Australiji. Tamo je otišla sa svojim nevenčanim suprugom kada je diplomirala književnost u Srbiji. Nakon što je stigla u Australiju, upisala je psihologiju, koju je završila i ubrzo se zaposlila u jednoj kompaniji. Živeli su u skladnoj zajednici, a ona je bila divna osoba – sa vrlinama osobe kakvu svako od nas želi da upozna. Iskrena, poštena, dobronamerna, uvek spremna da sasluša i da da neki savet. Toliko je bila pametna, da na ovom svetu ima veoma malo toliko pametnih ljudi – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Kristina je volela Srbiju i trudila se da u svoj rodni kraj dođe barem jednom godišnje.

– Bila je u Srbiji prošle i pretprošle godine. Ove godine nije mogla jer je imala obaveza, ali je planirala da već naredne dođe i ostane dva meseca. Međutim, više je nećemo videti – kaže njen rođak.

On dodaje da će Kristina najverovatnije biti kremirana, jer njen suprug ne može da napusti Australiju sve dok traje suđenje tinejdžeru koji ju je ubio.

Sahraniće je u Srbiji

– Njena želja je bila da bude sahranjena u Srbiji, a pošto Kristinin muž ne može da napusti zemlju dok se postupak ne završi, ona će najverovatnije biti kremirana, nakon čega će njena urna biti doneta u Srbiju – kaže rođak.

Više nikad neću videti drugaricu

Komšinica ubijene Kristine Kalinić, koja je sa njom zajedno odrasla u Ravnom Selu, kaže da još ne može da veruje da je njena drugarica na ovakav način izgubila život.

Nasilniku nakon saslušanja određen pritvor, a odgovaraće za teško ubistvo

– Svi smo u šoku, šta da vam kažem. Družile smo se od sedamdesetih godina, ona se u ovoj ulici i rodila. Stvarno mi je jako žao. Zajedno smo išle i na folklor i nemam jednu lošu reč za nju, uvek je bila fina žena. Posle se udala i otišla sa mužem u inostranstvo, ali smo se družili. Prošlog leta kada su bili tu pomagali smo im u obnavljanju kuće. Ove godine ih očekivali, ali eto, nju više nikada neću videti. Njen brat od tetke živi u selu, kao i deca i unučići iz prvog braka njenog muža. Svi smo skrhani – izjavila je K. R. iz Ravnog Sela.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top