All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

RADOVALI SU SE LETOVANJU U HRVATSKOJ I NE SLUTEĆI KAKAV UŽAS IH ČEKA: Ovo je POSLEDNJA ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA PRE TRAGEDIJE! Italijani su sa porodicom i prijateljima planirali da plove Jadranom, a onda je počeo pakao!

“Pravo je čudo da nije bilo više mrtvih s obzirom na jačinu gasova koji su ispunjavali potpalublje jedrenjaka “Atlantia”, rečeno je tokom iscrpnog uviđaja u hvarskoj luci, a koji su nadgledali i italijanski policajci.

Lekari se još bore za živote dvoje dece koja su, u kritičnom stanju i bore se za život u splitskoj bolnici. Troje preživelih, koji se oporavljaju od trovanja ugljen-monoksidom, svedočili su o užasu koji su preživeli“kada su osetili neopisivu malaksalost, mučnine, a potom i šok dok su pokušavali da ožive Euđenija Vincija (57) ”, sicilijanskog menadžera.

Nekoliko sati posle hospitalizacije u splitskom KBC jedan od preživelih, Bruno Mankuso, inače bivši talijanski senator i trenutni gradonačelnik jednog sicilijanskog mestašca, prepričao je trenutke užasa i brigu za dvoje teško povređene dece.

“Bili smo tako srećni što smo došli u Hrvatsku. Planirali smo da plovimo osam dana. To putovanje smo svi zajedno organizovali i osmislili. Obišli smo ostrva i Dubrovnik.

Stvarno smo uživali na Hvaru tog drugog dana našega godišnjeg. Veče smo proveli u restoranu na rivi, gde je nas četvoro večeralo dok deca nisu ni okusila hranu. Trovanje hranom smo zato u startu odbacili jer su upravo deca najteže stradala”, izjavio je Mankuso za medije, odmah bacivši sumnju na trovanje plinom koji se u kabine uvukao kroz klimatizacione otvore. Čim je ponoć otkucala, italijanski turisti vratili su se na brod da bi već dva sata posle toga gas kao tihi ubica u njihovim kabinama počeo da deluje.

“Odjednom nam je svima bilo loše. Odvukao sam se do kupatila i povratio. Pozlilo je i mojoj supruzi, ali nam je bilo malo bolje i zaspali smo kao omamljeni do jutra. Na tom jedrenjaku izgubio sam, mogu reći, mog brata. Po struci sam lekar nefrolog i pokušavao sam da mu pomognem ali uzalud. Srce mi puca od tuge. Kad sam se probudio i ustao ono malaksao, zatekao sam Euđenija s povredama glave i grudnog koša koje je zadobio pri padu u tuš-kabini”, proiča Mankuso, otkrivši da su kobne večeri svi spavali na desnoj strani broda.

Paolo Fratura, bivši predsednik regije Molise, sa nevericom čita vesti o smrti prijatelja u Hrvatskoj.

“Izgubio sam jako dragog prijatelja, bio mi je kao brat. U nedjelju mi je poslao poruku iz Hrvatske: ‘Bogovski uživam, samo još ti jedino radiš’. Umro je na tako besmislen način. Bio je jako predan svom poslu i veselio se trenucima koje je provodio sa porodicom i prijateljima”, ispričao je italijanskim medijima Fratura, polažući sve nade u hrvatske lekare da spasu dvoje otrovane dece.

Meštani Šače, odakle je Vinci rodom, i mesta u kojem je Mankuso gradonačelnik, šokirani su tragedijom koja je snašla njihove meštane.

“Euđenio, Bruno i Franko Trifiro su nerazdvojni prijatelji. Nedeljama pre nego što su otišli u Hrvatsku, pričali su nam o tom putovanju. Toliko su bili nestrpljivi i radovali se tom odmoru da je to bilo za neverovati i eto kao da ih je stiglo neko prokletsvo, kaže vlasnik jednog lokala u mestu u kom su živeli nastradali i u koji su gotovo svakodnevno svraćali “na brzinsku kafu”.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/corrieredisciacca.it

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top