All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

RADOJEVIĆ: CGES je opljačkao crnogorske građane, meni su platili 150, a uništli 6.000m2

Mirko Radojević, vlasnik imanja u crnogorskom selu Brezna, koji je juče najavio da če životom braniti svoju imovinu, odgovorio je državnoj energetskoj kompaniji CGES, koja trdi da sve radi u kladu sa zakonom.

DRAMA U CG SELU! CGES UPAO NA PRIVATNO IMANJE: Mirko Radojević se polio benzinom i htio da se zapali

NEMA MIRA U CRNOGORSKOM SELU: Energetska kompanija CGES prijeti hapšenjem Radojeviću koji brani svoju imovinu

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU ENERGETSKOJ KOMPANIJI: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

Crnogorski elektroenergetski gigant CGES upada NEZAKONITO na IMANJA SELJAKA:Čekam i njih i policiju na svojoj zemlji. Neka me hapse

Saoopštenje Mirka Radojevića prenosimo u cjelosti:

Većinski državna energetska kompanija Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) ekspropriisala je samo stubna mjesta na trasi dalekovoda 400kV, dužine 168 km, a uništila i okupirala stotine hiljada kvadrata privatne svojine, bez pravične naknade vlasnicima. Na taj način su, čineći krivično djelo uništavanja tuđe imovine, pribavili imovinsku korist mjerenu desetinama ili stotinama miliona eura. CGES je trajno oduzeo i uništio ogromnu privatnu imovinu građana, pokrivajući to nezakonitim rješenjima o nepotpunoj eksproprijaciji, koja su ništava, jer ne sadrže rok, niti obavezu vraćanja u prvobitno stanje. Osim toga, svi vlasnici imovine na trasi dalekovoda imaju pravo da traže i naknadu za vodove iznad njihove zemlje, i to u obimu od 30 metara sa obje strane.


Ovo tvrdi Mirko Radojević, vlasnik imovine u Breznima, odgovarajući na jučerašnje saopštenje CGES-a, u kojem iz ove kompanije tvrde da je upad na njegovu imovinu kao i kompletna eksproprijacija za dalekovod dug 168 km urađena u skladu sa zakonom.
Da podsjetimo, CGES je za danas zakazao ponovni pokušaj upada na imovinu Mirka Radojevića, kako bi obavljali radove na završetku dalekovoda, uz pomoć policije, vatrogasne jedinice, hitne pomoći I centra za socijalni rad. Radojević tvrdi da CGES nema nikakav pravni osnov za upad na njegovu imovinu, niti su platili naknadu za uništeno, i najavio je da, po cijenu života, neće dozvoliti nikome da, kako navodi, golom silom, otima i uništava njegovu imovinu.
“Jedino je tačno da je CGES, u sudskom postupku koji je trajao dvije godine, ekspropriisao svega 150m2 moje imovine, i odbio da ekspropriiše i preostali dio, a potom upao, bez ikakvog pravnog osnova, i potpuno uništio 6.000m2 mog vlasništva. Jedini validan papir koji CGES je ima onaj za vlasništvo nad 150m2, a na osnovu njega žele da uzurpiraju 6.000m2”,kaže Radojević.
Odgovarajući na tvrdnje CGES-a, Radojević, kaže da crnogorske institucije, imaju, kako kaže, sramnu ulogu, u kršenju elementarnih prava građana, a u korist državne energetske kompanije.


“Kategorično tvrdim da CGES, ne samo da je povlaštena stranka u postupcima pred institucijama, već i direktan nalogodavac pojedincima iz institucija, i to su mi jasno stavili do znanja u protekle tri godine sporenja”, kaže Radojević. Odgovarajući na navode CGES-a, on nabraja, kako kaže, bezbrojne nezakonitosti u postupku eksproprijacije:
“CGES se poziva na rješenje nikšićkog suda o privremenoj mjeri, koje je donio sudija Marko Blagojević, mimo nadležnosti, jer je postupak eksproprijacije, po Zakonu o eksproprijaciji, isključivo u nadležnosti Uprave za nekretnine. Sud jedino ima nadležnost u slučaju određivanja pravične naknade, što ovdje nije slučaj. Sudija Andrija Bojović, koji je već razdužen svim predmetima, zbog odlaska u penziju, donosi 08.02.2019. Zaključak o sprovođenju rješenja Blagojevića, na koje nemam pravo žalbe. Dana 25. 02. ovaj Sud poništava svoj Zaključak sudije Bojovića, a sudija Sava Mušikić donosi istog dana rješenje izvršenju sa rokom “odmah”, kršeći drastično, moja garantovana”, kaže Radojević.
“Lišavanje prava svojine bilo kog građanina, u javnom interesu, mora biti u sladu sa zakonom i uz pravičnu naknadu, a nikako nezakonito i nasilno, kao što čini CGES, čime bi se, da je sreće, pozabavio državni tužilac”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top