All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

RADIO JE NA NJIVI, PRODAVAO SLADOLEDE NA ULICI… DA ZARADI ZA AUTOBUSKU KARTU! Klubovi su ga konstantno odbijali, ali on nije želeo da odustane! Sve što je imao dao je da ode na POSLEDNJU PROBU… Sada se njegovim golovima divi čitav svet!

Mladi napadač Evertona Rišarlison sjajnim igrama na startu sezone privukao je veliku pažnju fudbalske javnosti.

Ovaj 21-godišnji napadač trenutno živi svoj san. Blista u dresu Karamela, a nedavno je na debiju za Brazil postigao dva gola. Ipak, otriva da na startu karijere nije sve bilo tako bajno i sjajno…

“Na početku svoje karijere sam želeo da odustanem od fudbala. Nemam dovoljno prstiju na dve ruke da vam opišem u koliko klubova sam odbijen. Na kraju mi je ostalo toliko novca da odem na poslednju probu. Da nisam uspeo, ne bih imao kako da se vratim kući, koja je bila 600 kilometara daleko. Ipak, tog jutra sam dao sve što sam imao i prošao”, rekao je Brazilac u intervjuu za AS.

FOTO: REUTERS

 

Rišarlson ne krije da je imao teško detinjstvo.

“Situacija u mojoj porodici je bila takva da sam morao da živim kod ujaka. On je bio bliži mestu gde sam trenirao. Nisam imao novca za autobus, morao sam da prodajem slatkiše i sladoled na ulici. Radio sam i u polju da pomognem roditeljima. Želeo sam da im uzvratim, jer su i oni radili sve da bi se meni ispunio san da budem fudbaler”.

Rišarlison je otkrio da su mu uzori bili upravo ujak i otac, koji su takođe igrali fudbal, a idol mu je legendarni Ronaldo.

“Moji uzori su bili otac i ujak. Igrali su na regionalnom nivou i bili dobri. Od njih sam naučio mnogo u životu i fudbalu. Što se tiče fudbala, idol mi je Ronaldo. Fenomeno. Pred svaku utakmicu gledam njegove klipove. Bio sam uzbuđen kad sam mogao da ga upoznam”, zaključio je Rišarlison.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top