All for Joomla All for Webmasters
Austrija

PRVI ČOVEK AUSTRIJE ZA BORBU PROTIV KRIJUMČARENJA LJUDI: Migranti beže s Balkana! Sve je više kriminala i niko ih neće!

Na hiljade migranata pokušava trenutno da pobegne sa Balkana, gde je situacija teška kako zbog prepunih izbegličkih logora, tako i zbog kriminala među ilegalcima, upozorava šef Odeljenja za borbu protiv krijumčara ljudi u austrijskoj Kriminalističkoj službi Gerald Tacgern.

Tacgern je ispričao Kronen cajtungu da krijumčari sve više migrante prevoze kamionima, pa lako može da se ponovi drama kao leta 2015. kada je u jednom kamionu pronađeno 71 mrtav migrant.

 

U protekle dve nedelje dogodila su se tri ubistva migranata, a žrtve su bili Avganistanci koji su se bavili krijumčarenjem ljudi, pa su se posvađali oko plena. Tacgern kaže da se migranti bave kriminalnim poslova, što stvara dodatne probleme u prepunim izbegličkim logorima.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/ERIDIASPORATV

Gerald Tacgern

On kaže da se promenilo i raspoloženje srpskog i bosanskog stanovništva prema migrantima, i da ne postoji više spremnost na pomoć, pošto je sve češće prisutno nasilje od strane migranata prema domaćem stanovništvu. Takva situacija, dodaje, može dovesti do toga da će migranti krenuti u većem broju dalje, a to pogoduje pre svega krijumčarima, pa se drama kao 2015.može ponoviti u svakom trenutku.

“U Bosni i Srbiji trenutno čeka po oko 6.000 izbeglica. Oni su u strahu i gube strpljenje, te žele što pre da napuste region u pravcu EU”, naglasio je Tacgern.

On je ukazao da, zbog toga, krijumčari imaju lak posao i da migrante ponovo “trpaju” u velikom broju u kamione i kombije.

Upozorava i da veliki broj izbeglica trenutno napušta Tursku u pravcu Grčke i Balkana, što dalje zaoštrava situaciju.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top