All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

PRVA ŽRTVA NOVIČOKA! Žena koja se OTROVALA izgubila život, BRITANIJA besna!

Policija Velike Britanije započela je istragu o ubistvu nakon što je Dovn Stradžes (44) preminula od posledica trovanja novičokom – ruskim nervnim agensom.

Ona se otrovala 30 juna, zajedno sa Čarlijem Raulijem (45) koji je i dalje u kritičnom stanju.

 

Tereza Mej, premijerka Velike Britanije, izjavila je kako je “šokirana” ovom smrću, koja dolazi posle međunarodnog skandala koji je izazvalo trovanje nekadašnjeg duplog agenta Sergeja Skripalja.

 

Sada preko 100 detektiva radi na ovom slučaju, a Stradžes i Rauli su u kontakt sa opasnom materijom došli preko predmeta koji je bio “zatrovan” u Salsburiju.

 

 

Nil Basu, koji vodi britansku anti-terorističku jedinicu, izjavio je da su ovo šokantne i tragične vesti.

 

– Dovn je iza sebe ostavila porodicu, uključujući troje dece, i naše misli i molitve su sa njima u ovim izuzetno teškim vremenima. 

 

Takođe je izjavio da će njena smrt rasvetliti počinioca ovog “nesmotrenog i varvarskog zločina”.

 

Ustanova za javno zdravlje Engleske naglasila je da je rizik od novog trovanja veoma nizak. Ipak, savetovali su građane da ne dodiruju čudne predmete, da dobro operu svoju odeću i svoje stvari drže dobro obezbeđene.

 

Građani koji su se otrovali
Građani koji su se otrovaliFOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

 

Još uvek nije utvrđeno kako se tačno žena otrovala, ali veruje se da je došla u kontakt sa kontejnerom u kojem su bili ostaci otrova korišćenog u martu u napadu na ruskog špijuna i njegovu ćerku.

 

Britanija je za taj napad optužila Rusiju, ali su Rusi sve demantovali. To je dovelo do izbacivanja ruskih diplomata iz više zemalja Zapada.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top