All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Provaljeni u “naučnoj ekspediciji”: Crnogorci pokušali da prošvercuju ogromnu količinu hašiša brodom, pali u međunarodnoj akciji

Crnogorska policija je u okviru međunarodne akcije koju je inicirala zaplenila dve tone hašiša za čije krijumčarenje se sumnjiči 11 pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz MUP Crne Gore.

Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom jekoordinirala Američka agencija za borbu protiv droge – DEA otkriveno je i sprečeno međunarodno krijumčarenje hašiša.

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama, navodi se u saopštenju. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana – M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici, koje je italijanska policija privela.

Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i italijanska policija, je u toku.

Službenici Uprave policije MUP-a, Odseka za borbu droge Sektora kriminalističke policije, došli su, naime, do operativnog podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju nameru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odseka su ove podatke razmenili sa DEA-om, nakon čega je usledilo planiranje i realizacija ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima.

Hašiš Foto: Uprava Carina

Došlo se do sumnje da ova lica, pod izgovorom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dve tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama a nakon pretresa broda pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top