All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

PROSTITUCIJA NA LUKSUZNOJ JAHTI: Slobodan D. prodavao djevojke bogatim Italijanima i po 4.000 eura za noć!

Poznati trener borilačkih vještina Slobodan Dubajić Dabi (63) i jedan od vodećih balkanskih makroa, u petak se pojavio na sudu u Hrvatskoj na nastavku suđenja zbog organizovanja elitne prostitucije na zadarskom području.

 U Zadru mu se sudi za djelo od prije devet godina kada je zajedno sa 52-godišnjakom uhapšen zbog sumnje da je prostituciju organizovao na 16 metara dugoj jahti u Biogradu.

Tamo je, kako se navodi, doveo djevojke za Italijane koji su za “druženje” platili čak 4.000 evra. U prostituciju su bile uključene dvije državljanke Republike Srbije M. F, (37) i K.Š, (26), državljanka BiH A.M, (30), kao i državljanka Hrvatske J.L, (36). Međutim, njihovi iskazi će na sudu ostati tajna jer je sa suđenja isključena javnost zbog zaštite njihovog porodičnog života.

FOTO: PROFIMEDIA
Kod Dubajića je nakon hapšenja navodno pronađena i “crna knjiga” u koju je upisivao podatke o uslugama, klijentima i cijenama, piše Slobodna Dalmacija.

“Djevojke su svjedočile, ali ne mogu ništa konkretnije da kažu zbog tajnosti postupka” kazao je Andrej Korljan, Dubajićev advokat, koji je na prethodnom ročištu negirao krivicu.

“Nisam kriv” rekao je nakon čitanja optužnice kojom, zbog apsolutne zastarjelosti, više nije obuhvaćen njegov saučesnik iz Zadra.

On je posredovao između Dubajića i italijanskih državljana koji su tražili djevojke za zabavu. Osim na zadarskom području, zajedno su se teretili da su međunarodnu prostituciju organizovali i na području Zagreba, Rijeke, Pule, Opatije i Splita.

Iako je u zatvoru u Zadru bio od 9. jula do 18. septembra 2007. godine, Dubajić nakon izlaska na slobodu nije prestao da se bavi podvođenjem, zbog čega je dvije godine kasnije uhapšen u policijskoj akciji “Dinamiko” pod sumnjom da je po zagrebačkim hotelima tokom 2008. i 2009. bogatoj klijenteli podvodio četiri hrvatske državljanke, dvije državljanke BiH i jednu državljanku Srbije.

On je posao najčešće obavljao preko recepcionara koji je gostima hotela nudio mogućnost korišćenja prostitutki u Zagrebu. Za svoju ulogu recepcionar je dobijao 50 evra, dok su prostitutke plaćane oko 100 evra po satu. Osim među hotelskim gostima, Dubajić je pronalazio klijente i putem svojih poznanstava, prijateljskih i poslovnih veza, kao i preporuka osoba kojima su djevojke ranije pružale seksualne usluge.

Među njegovim klijentima bilo je i poznatih sportista i biznismena kojima za celu noć sa prostitutkom ni tada nije bilo problem da plate do 600 evra. Još jednom je uhapšen 2016. godine pod sumnjom da je prostituciju organizovao u novozagrebačkom Središću. Seksualne usluge nudile su tri devojke iz Srbije, za imućniju klijentelu.

Cene su dosezale i do 4.000, a jedna od uhapšenih zaradom od prostitucije je finansirala studiranje.

Praćenjem Dubajićevih računa utvrđeno je da je od prostitucije samo u jednoj godini zaradio više od 130.000 evra.

Dubajić je devedesetih držao jednu od najelitnijih javnih kuća u Beogradu gde su mu stalni klijenti bili ljudi iz tadašnjeg državnog vrha.
Pre toga bio je trener kung fua u osnovnoj školi u Novom Zagrebu, a radio je i kao redar u više zagrebačkih klubova.

Pred Okružnim sudom u Beogradu 2003. kažnjen je sa pet meseci zatvora nakon što mu se u stanu od kokaina ili heroina predozirao i umro turbofolk pevač Rođa Raičević.

U Beogradu je osuđen na godinu dana i dva meseca zatvora i zbog posredovanja u prostituciji. Nijednu kaznu nije odležao, jer je pobegao u Hrvatsku.

Slobodna Dalmacija

Foto: Shutterstock

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top