All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

PRONAĐENO 13 MRTVIH BEBA U ZAMRZIVAČU! Horor u kraljevačkoj bolnici!

U zamrzivaču kraljevačke bolnice pronadjeno je 13 mrtvih beba!

Od 13 tela beba, koje su stajale u zamrzivaču Opšte bolnice u Kraljevu, njih devet je rođeno mrtvo, jedno je pronađeno na deponiji, a preostala tri su bebe iz pobačaja, kaže dr Zoran Mrvić, vd direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

“Upravo ove bebe iz pobačaja posebna su kategorija. One se donose na svet namerno izazvanim porođajem, često imaju svega 100 do 200 grama, i koliko god zvučalo surovo, medicinski se ne smatraju bebama, već patohistološkim materijalom”, objašnjava dr Mrvić.

“Patohistološki materijal se ne sahranjuje. Po zakonu, on se spaljuje kao patoanatomski otpad. Od 13 tela beba, tri su pripadala ovoj kategoriji”, napominje dr Mrvić.

Jedna beba nađena je mrtva na deponiji i taj slučaj je, dodaje on, ispitan i rešen, a preostalih devet beba rođene su mrtve ili su umrle ubrzo nakon porođaja. Međutim, zbog izmena zakona i usklađivanja ovih izmena sa odlukama i pravilnicima, tela dugo nisu mogla da budu sahranjena.

“Tek novim Zakonom, ova tela od 2016. mogu da se sahranjuju. Međutim, kako je taj zakon trebalo dalje uskladiti sa odlukama kojima se precizira način sahranjivanja, pitanje tela ovih beba nije bilo moguće ranije rešiti – objašnjava dr Mrvić.

On dodaje da se pompa u javnosti digla zarad senzacije, a da zakonski nema nikakvih propusta.

dijaspora.news/Telegraf/Foto: Shutterstock

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top