All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA POKUŠAO DA IZVADI PASOŠ PA UHAPŠEN: Crna Gora traži od Hrvatske da izruči Miloša Radonjića!

Crna Gora tražiće od Hrvatske izručenje crnogorskog državljanina Miloša Radonjića, koji je prošlog četvrtka uhapšen u Slavonskom Brodu zbog falsifikovanja dokumenata, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa Crne Gore.

Pojedini crnogorski mediji objavili su informaciju da je zahtev za ekstradiciju Miloša Radonjića, koji se smatra visokorangiranim članom “kavačkog kriminalnog klana”, već upućen u Zagreb, ali u Ministarstvu pravosuđa Crne Gore kažu da tek treba započeti postupak izručenja.

U slučaju izručenja Crnoj Gori, Radonjića očekuje i kazna zatvora od četiri meseca, na koju je osuđen zbog krivičnog dela nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prema saznanjima crnogorskih istražitelja, Miloš Radonjić navodno je visokopozicionirani član “kavačkog kriminalnog klana” iz Kotora, koji je već godinama u ratu sa suprotstavljenim “škaljarskim klanom” iz istog crnogorskog grada.

U sukobu ta dva klana, koji je počeo krajem 2014., kad je u španskoj Valensiji nestao teret sa 200 kilograma kokaina, do sada je širom regije i Evrope ubijeno više od 30 osoba. Miloš Radonjić dospeo je na naslovnice crnogorskih medija nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za poslednji pokušaj njegovog ubistva policija i Tužilaštvo terete dvojicu članova suprotstavljenog “škaljarskog klana”.

Mediji u Hrvatskoj ranije su objavili da je Radonjić uhapšen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtev za izdavanje pasoša u Novoj Gradiški. Nakon njegovog hapšenja, priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gde mu je određen istražni zatvor, a posle se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu poternicu “zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Avaz.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top