All for Joomla All for Webmasters
Biznis

PREVARENI RADNICI IZ SRBIJE “Obećali su nam posao i dobru platu, a onda nas vratili kući”

Obećali su nam siguran i dobro plaćen posao u Slovačkoj u trajanju od tri meseca. Međutim, ostali smo prevareni i vraćeni smo kući posle 20 dana.

 Ovako za “Blic” priča Aleksandar Kostadinović (36), jedan od stotinu prevarenih koji su se prijavili za rad u Slovačkoj preko agencije “Largo” iz Novog Sada.
Kako priča Kostadinović, u agenciji je njemu i ostalima obećano da će raditi u poznatim fabrikama za LCD televizore. Obećan im je i ugovor, međutim, on tvrdi da ga nikada nisu potpisali.

– U decembru smo saznali za primamljivu ponudu: tri meseca u Slovačkoj, radno vreme minimum osam sati, satnica 2,2 evra. Plaćen smeštaj, prevoz… Naše je bilo da platimo samo 1.500 dinara za troškove putnog osiguranja.

Kako objašnjava, u Slovačku su otišli 3. januara.

– Tamo smo radili na crno, po sedam sati dnevno. Svega dve nedelje od dolaska, rekli su nam da idemo kući, jer nijedna od fabrika ne treba radnike. Dali su nam nešto para i poslali nas nazad – ogorčen je Aleksandar Kostadinović, a isto pričaju i Nikola Đorđević (24) iz Smedereva i Dragan Pantelić (39) iz Šapca.

Agencija: Sve je potpisano

Branislav Mernik, direktor agencije “Largo”, demantuje navode.

– Svi koji su putovali u Slovačku potpisali su ugovor o posredovanju pre nego što su krenuli. Oni ne plaćaju put, smeštaj, a broj sati u mesecu zavisi im od količine posla. Radili su mesec dana, ali fabrike više nisu imale potrebu za njima – kazao je Mernik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top