All for Joomla All for Webmasters
Srbija

PREVARENE NIŠKE LEPOTICE Fotografije modela završile na dejting sajtu, a da mnoge devojke ne znaju da su ZLOUPOTREBLJENE

Fotografije devojaka fotomodela iz niške agencije “SNOB” ukradene su i neovlašćeno su se pojavile na lažnim profilima na sajtu za upoznavanje “Donna Date”, upozorio je Milan Rakić, vlasnik ove agencije.

Fotografije devojaka fotomodela iz niške agencije “SNOB” ukradene su i neovlašćeno su se pojavile na lažnim profilima na sajtu za upoznavanje “Donna Date”, upozorio je Milan Rakić, vlasnik ove agencije.

Ukradene fotografijeFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Ukradene fotografije

On kaže da je na pomenutom sajtu (koji trenutno nije u funkciji) video fotografije tri devojke koje su fotomodeli niške agencije kao i jedne bivše članice, ali i njihove privatne fotografije sa društvenih mreža.

Kako dodaje, istražujući slučaj video je još fotografija običnih devojaka iz Niša, koje nisu fotomodeli, a koje verovatno i ne slute da im se slike nalaze na nekom sajtu za upoznavanje.

Rakić kaže da su se obratili pomenutom sajtu i zamolili ih da im daju informacije osobe koja je zloupotrebila fotografije.

I njoj su ukradene fotografijeFOTO: PRIVATNA ARHIVA
I njoj su ukradene fotografije

– Dobili smo samo ime i prezime čoveka iz Niške Banje koji je vlasnik agencije, koja im je dostavila te fotografije. Na kraju pregovaranja, rekli su nam da su sakrili sajt da se ne vidi u Srbiji, kako ne bi znali čije su slike ukradene i postavljene. Pretragom imena, informacija i kontakta iz Niške Banje došli smo do zaključka da osoba koju su imenovali koristi isti nadimak na Fejsbuk i Instagram profilima i da prati veliki broj osoba, među kojima su i one čije slike su nedozvoljeno postavljene. Menadžment agencije je pokušao da razgovara sa njim ali je usledila je “Fejsbuk” blokada od strane iste osobe. Uskoro ćemo podneti prijavu protiv navedene osobe, kao i protiv sajta – najavljuje Rakić.

Još jedna žrtva iz NišaFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Još jedna žrtva iz Niša

On kaže da su slike devojaka iz Niša iskorišćenje za pravljenje lažnih profila pod drugim imenima: za jednu devojku je navedeno da je iz Srbije, a za druge dve da su iz Ukrajine i Hrvatske.

– Tako muškarci koji se uloguju misle da četuju sa devojkama sa slike, a u stvari verovatno razgovaraju sa čet – operaterom kome se po svemu sudeći mora uplatiti prvo neka vrsta kredita za koji se dobija određena minutaža za razgovor – objašnjava Rakić.

On savetuje svima koji imaju prijatelje u insotranstvu da provere da li su se njihove fotografije ili fotografije najbližih slučajno ne nalaze nalaze na spornom portalu, bez njihove saglasnosti.

 – Slike se mogu videti samo kad je čet aktivan. Prepoznao sam da su devojke iz Niša jer su slike koje se koriste slikane u Nišu, pored tvrđave i na drugim prepoznatljivim lokacijama – kaže on.

Šokirala sam se

Marija M. (21), jdna od devojaka čije su se fotografije pojavile na sajtu, kaže za “Blic” da se šokirala kada je saznala da su se njene fotografije pojavile na tom sajtu.

– Pri tom i ne znam o kakvom se sajtu radi. Strašno! Moji roditelji još ne znaju. Još tri devojke iz agencije su prošle kao i ja. Uzete su njihove slike sa sajta agencije, ali i private fotografije sa društvenih mreža. Nadam se da će državni organi da utvrde ko je to učinio – kaže Marija M. iz Niša i dodaje da je pokušala da se uloguje na sajt, ali da je pristup odbijen.

Na lažnom profile na kojem su iskorišćene Mrrijine slike napisano je da se zove Natalija i da ima 22 godine.

Sike sa Fejsbuka završile na sajtu za poslovnu pratnju

Pre dve i po godine jedna studentkinja završne godine iz Niša bila je takođe žrtva sajber kriminala jer je neko ukrao njene slike sa Fejsbuka i postavio ih na lažni profil za poslovnu pratnju. Ona je slučaj prijavila policiji i tužilaštvu.

(dijaspora.news/blic.rs)

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Ukradene fotografije devojaka – DONNADATE.COM – false website for marriage mediation USA, CANADA, EU, RUSSIA, SERBIA, UKRAINA, – Vesti Agencije SNOB

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top