All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Preslatke bliznakinje usvojene su sa svega par meseci, a onda ih je biološka majka ukrala i PRODALA NA INTERNETU. Borba je vođena na DVA KONTINENTA

Posle mračnog i haotičnog početka života, 18-godišnje bliznakiinje Kjara i Kejara Veker raduju se početku studija i srećnoj budućnosti.

Kao bebe su se našle u središtu skandala nakon što su na internetu prodate britanskom bračnom paru Džudit i Alenu Kilšo.

Imale su samo šest meseci kada se oko njih povela transatlantska bitka, jer se ispostavilo da je jedan par u SAD već bio usvojio sestre, koje je biološka majka Trenda Veker vratila u Britaniju i prodala bračnom paru Kilšo za 8.000 funti.

Danas, gotovo 18 godina kasnije, list “Miror” je našao bliznakinje, koje su ostavile za sobom mračnu prošlost.

Samo nekoliko nedelja nakon što su upisale studije sociologije, žena koja ih je usvojila otkriva za list da su “njene devojčice” izrasle u dobre devojke, koje imaju svoje snove i ambicije.

– Ništa ih ne može sprečiti da idu za svojim ciljem. Od prvog dana smo ih vaspitavali s bezuslovnom ljubavlju – kaže ona.

Za razliku od njih, njihova biološka majka još nema sređen život, seli se iz mesta u mesto i ne uspeva da zadrži nijedan posao.

Trenda je imala 28 godina i petoro dece kada su četvoromesečne bliznakinje usvojili Ričard i Viki Alen iz San Bernardina (Kalifornija). Osam meseci kasnije, tražila je od Alenovih da joj dozvole da vidi decu poslednji put. Uzela ih je i više se nikad nije pojavila.

Kjara i Kejara su dva puta menjale imenaFOTO: NZ NEWS / YOUTUBE
Kjara i Kejara su dva puta menjale imena

Prvog decembra 2000. bračni bar Kilšo došao je u San Dijego, gde im je majka pokazala decu. Dva dana kasnije, brat Viki Alen došao je u hotel u kome su bili smešteni i tražio da vrati devojčice. Kilšoovi do tog trenutka nisu znali za Alenove i brzo su napustili zemlju.

U Sent Luisu (Misuri) izvadili su im krštenice, a zatim otišli u Arkanzas, gde procedura usvajanja traje svega deset dana.

Posle toga su devojčice, kojima su promenili imena u Kimberli i Belinda, odveli u Bakli, na severu Velsa, gde su živeli.

Federalni istražni biro pokrenuo je istragu, a tadašnji britanski premijer Toni Bler obećao je da će zabraniti prodaju dece na internetu.

Džudit i Alen Kilšo kupili su bliznakinje za 8.200 dolara na internetuFOTO: ALEN I DŽUDIT KILŠO / YOUTUBE
Džudit i Alen Kilšo kupili su bliznakinje za 8.200 dolara na internetu

Na kraju su Kjara i Kejara, koje danas koriste druga imena, oduzete bračnom paru Kilšo i vraćene u rodni Misuri, gde su im socijalne službe već našle usvojitelje.

– Tako je bilo suđeno. Sećam se da sam ih video na televiziji neposredno nakon što su predate britanskom paru. Pomislio sam kako je to strašno – kaže otac devojčica, koji danas ima 72 godine.

(dijaspora.news/blic.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top