All for Joomla All for Webmasters
Pop kultura

PREMINUO ČUBAKA IZ RATOVA ZVEZDA: Glumac Piter Mejhju (74) TRPEO je bolove, a porodica se ovom porukom OPROSTILA od njega

LOS ANĐELES – Glumac Piter Mejhju, najpoznatiji po tumačenju lika Čubake u serijalu “Ratovi zvezda”, preminuo je u 74. godini, saopštila je njegova porodica. Mejhju je preminuo u utorak u svojoj kući u Teksasu.

Uzrok smrti nije saopšten, navela je agencija AP.

Čubaka, poznat kao Čui, bio je snažan ratnik s blagim srcem, tela prekrivenog krznom, kopilot broda “Milenijumski soko” i odan pomoćnik Hana Sola u tumačenju Harisona Forda.

 

FOTO: PROFIMEDIA

“Piter Mejhju bio je ljubazan i blag čovek, velikog dostojanstva i plemenitog karaktera”, naveo je Ford u saopštenju.

Ford je dodao da je s Mejhjuom bio partner na filmu ali i prijatelj više od 30 godina. Mejhju se rodio i odrastao u Velikoj Britaniji, gde se pojavio u samo jednom filmu, a karijeru je nastavio u Americi. Američki državljanin je postao 2005. godine. Mejhju je bio oženjen i otac troje dece.

“Stavio je svoje srce i dušu u ulogu Čubake i to se videlo u svakoj sceni, iako smo znali kakve bolove trpi. Porodica “Ratova zvezda” mu je značila mnogo, nije to bila samo prosta filmska uloga. On se borio i izašao je iz kolica, za koja je bio vezan, da još jednom odigra Čubaku u filmu “Zvezdani ratovi: Sila se budi”, rekla je njegova porodica u izjavi za medij povodom njegove smrti.

Foto:Profimedia

 

Dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top