All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Preminula Vesna Vulović, stjuardesa koja je preživjela pad sa 10 000 metara

Stjuardesa Vesna Vulović, koja je 1972. godine preživjela pad “Jatovog” aviona sa visine od 10.000 metara, preminula je u svom stanu u Ulici despota Stefana u 67. godini, prenijele su Večernje novosti.

Pošto se nekoliko dana nije javljala na telefon, zabrinuti prijatelji pozvali su policiju koja je obila stan i njeno tijelo pronašla juče po podne u kupatilu.

 Uzrok smrti zasada nije poznat, ali bilo je očigledno da je preminula prije nekoliko dana. Poznato je, inače, da je bila u lošem zdravstvenom stanju.

26. januara 1972. godine na visini od 10.000 metara, iznad grada Srpska Kamenica (tadašnja Čehoslovačka), eksplodirala je podmetnuta bomba u avionu koji je letio na liniji Kopenhagen – Zagreb. U avionu je bilo 29 ljudi i niko, osim nje, nije preživio.

Posle eksplozije bombe avion se srušio sa te visine, a Vesna se zadesila u prepolovljenom trupu aviona i zajedno sa njim je padala na zemlju. Ušla je u Ginisove rekorde u rubrici „kako preživjeti nemoguće“ kao osoba koja je preživjela pad sa te visine bez padobrana.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top