All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

Preko bola, krvi i znoja do Svetog Vasilija Ostroškog! Dragan i Jadranko pešačili su devet dana da bi se poklonili moštima

Dragan Trivunović i Jadranko Šebić, stigli su u Manastir Ostrog posle devet dana pešačenja

Hodočasnici iz Kotor Varoši, Dragan Trivunović i Jadranko Šebić, stigli su u Manastir Ostrog posle devet dana pešačenja, da bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Ova dvojica hrabrih mladića peške su prešli put dug skoro 400 kilometara.

Trivunović je po drugi put pešačio do Manastira Ostrog, napomenuvši da mu nije bilo lako da se izbori sa svim izazovima, iako je znao šta ga očekuje na ovom hodočašću.

– Na samom početku dobio sam visoku temperaturu koja me je pratila tri dana, a sa istim iskušenjem sam se susreo i prvi put. Bogu hvala, posle toga nisam imao većih problema – istakao je Trivunović.

On je dodao da je na put krenuo da bi se pomolio za svoju porodicu, rodbinu, kumove, prijatelje i za Kotor Varoš i da zahvali Bogu na deci, njegovom velikom bogatstvu.

Posebno je pohvalio Šebića, koji je već na početku puta dobio žuljeve, imao problema sa skočnim zglobom, a na kraju se i prehladio.

– Svakim danom je osećao sve jače bolove, ali vera i želja da dođe do kraja i da se pokloni Svetom Vasiliju je bila jača od svih nedaća – kaže Trivunović.

Šebić je na svoj rođendan stigao u Manastir Ostrog.

– Ovo je put bola, suza, krvi i znoja, ali i velikog duhovnog zadovoljstva. Nije lako pešačiti devet dana pod teretom opreme, spavati gde god da se zadesimo, hodati planinama i kanjonima uz bol žuljeva i rana, ali, hvala Bogu, izdržali smo – naglasio je Šebić i napomenuo da je ovaj put posvetio što bržem oporavku sugrađanina Vanje Pejakovića.

Podrška ovim hodočasnicima stigla je sa svih strana i oni su zahvalni svim ljudima koji su im pomogli. Posle svega imaju samo jednu želju, a to je da ovo hodočašće postane tradicija i da svake godine Kotorvarošani krenu po blagoslov u Manastir Ostrog.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top