All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Pre tri godine cela Srbija je pričala o otmici male Maše: Gde je danas oteta devojčica i kako su završili njeni otmičari?

Nakon otmice usledila je filmska policijska potera u za samo dva i po sata dete je vraćeno roditeljima.

Tri su godine prošle prošle od kada je toje francuskoh državljana otelo malu Mašu Prenković iz majčinih ruku. Mašini roditelji čuvaju dete od javnosti i ne žele da govore o ovom nemilom događaju, a od kada je pravda stigla otmičare, žive mnogo mirnije.

Maša, tada trogodišnja devojčica je oteta 13. marta 2015. u Ulici braće Jerković. Nakon otmice usledila je filmska policijska potera za njima, a sustignuti su i uhapšeni na naplatnoj rampi autoputa ka Zagrebu kod Šimanovaca.

Neko bi rekao da se otmica koja je potresla Srbiju završila brzo, pošto je policija uhapsila kidnapere posle samo dva i po sata filmske potere, ali za roditelje trogodišnje dvojčice svaki sekund ova dva sata trajao je kao večnost.

Foto: Facebook/Prenković Damir

Prilikom hapšenja kod njih su pronađena četiri pasoša, tri njihova i jedan devojčice malo mlađe od otete Maše.

Istraga je pokazala da je Maša oteta kako bi je otmičari iskoristili za dobijanja starateljstva nad gotovo identičnim detetom koje živi u Francuskoj, a čija je majka jedna od otmičarki. Samo zahvaljujući neverovatnoj akciji beogradske policije suludi plan otmičara je osujećen.

Posle dugog suđenja, otmičarima je krajem prošle godine potvrđena presuda – glavni otmičar, francuski državljanin Sebastijan Branšu, (48) pravosnažno je osuđen na 10 godina, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu (52) na devet i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel (28) na sedam godina zatvora.

Sebastijan Branšu / Printskrin: N1

Sebastijan Branšu kaznu izdržava u jedinoj kaznenoj ustanovi za strance u Srbiji – u KPZ Sremska Mitrovica, dok dve francuskinje kaznu služe u KPZ za žene u Požarevcu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je vodilo istragu, u septembru 2016. u završnim rečima zatražilo je od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

Sebastijan Branšu, koji je osuđen kao organizator grupe, u svojoj završnoj reči ponovio je neprimerenu odbranu da je navodno imao dogovor sa Mašinom porodicom o “pozajmici” deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Mašin tata Damir / Foto: Telegraf

Njegova žena Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale da Sebastijan sprema otmicu deteta i krivicu su prebacile na njega.

Mala Maša danas ima šest godina, ali o njoj i njenim roditeljima godinama već nema traga ni glasa. Oni odbijaju da se dalje pojavljuju u medijima, jer im je medijske pompe više nego dovoljno.

Foto: Facebook/Prenković Damir

Mirjana i Damir, Mašini roditelji, retko se oglašavaju na društvenim mrežama, a obrisali su sve fotografije svoje mezimice sa svojih profila, poučeni stravično lošim iskustvom koje su imali.

Koliko se može zaključiti na osnovu nekoliko postova koje su okačili u poslednje tri godine, veoma su srećni, zadovoljni i nasmejani.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top