All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Požar u Rijeci bio je strašan, šteta je ogromna, plamen je dosezao 15-ak metara u zrak

VELIK požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci.

Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala koji je zahvatila vatra.

Taj požar u Rijeci jedan je od najvećih požara posljednjih godina na riječkom području, gasile su ga jake vatrogasne snage iz Rijeke i Opatije. Plamen je dosezao i 15 metara u visinu.

Gašenje je vatrogascima otežavala činjenica da u blizini nema hidranata pa su vodu dovlačili u cisternama. Ozlijeđenih srećom nije bilo.

 

Golema šteta

Procjenjuje se da je šteta višemilijunska. U skladištima su izgorjeli namještaj i drvna građa.

Prema neslužbenim informacijama, požar se proširio i na susjedna skladišta, a čule su se i detonacije nakon što je požar zahvatio plinske boce. Prva dojava o požaru primljena je u 21:20 sati, nakon čega su vatrogasci žurno stigli na požarište.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.

Uzrok požara utvrdit će se očevidom.

“Sreća da nitko nije stradao”

Mjesto požara rano jutros obišao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. “Pričinjena je Velika materijalna šteta, srećom da nije nitko nastradao”, rekao je.

Vatrogasci su i dalje na terenu, a očekuje se da će tamo biti cijeli dan jer treba sve držati pod nadzorom.

Voditelj JVP-a Rijeka Boris Kauzlarić kazao je za HRT jutros da je požar cijelu noć gasilo 40-ak vatrogasaca. Pristigli su im u pomoć vatrogasci JVP Rijeke, JVP Opatije, DVD-a Halubjan, a iz Jelenja i Čavala stigla je pomoć s cisternama koja je, kako kaže, bila vrlo dragocjena i potrebna.

“Zahvalan sam im na tome. Cijeli dan ćemo raditi na raščišćavanju i dogašivanju”, rekao je Kauzlarić.

(dijaspora.news/index)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top