All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

POTRESNA SCENA POSLE POTRAGE NA RZAVU KOD ARILJA: Spasioci bili nemoćni, nisu uspeli da ožive mališana (5) koji je upao u reku

ARILJE – Petogodišnji dečak B.K. iz ariljskog naselja Rigošte, koji je nestao danas u reci Rzav u centru ovog grada, pronađen je četiri kilometra od mesta gde je upao u vodu.

 

Vatrogasci su pokušali da reanimiraju dečaka, ali je u 14.25 časova potvrđena smrt.

 

FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

 

Na mestu gde je pronađen dečak zavladao je muk, vatrogasci su se nadali da će uspeti da spasu mališana, ali nažalost nisu uspeli.

 

U  potrazi su učestvovale vatrogasno-spasilačke ekipe iz Užica, Arilja i Požege, koje su tragale za nestalim dečakom više od sat vremena.

 

Kako saznajemo, dete je bilo u šetnji sa godinu dana starijim bratom Viktorom i ujakom, igralo se pored reke, i prema rečima prolaznika potrčako ka reci i zagazilo u istu.

 

U sekundi ga je voda povukla, i našao se usred reke koja je u ovom delu brza. Ujak i brat su odmah potrčali za dečakom, ali nažalost nisu uspeli da mu pomognu.

 

FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

 

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić potvrdio je za Glas Zapadne Srbije da je konstatovana smrt dečaka u 14:25 sati.

 

“Oko 12 časova smo dobili dojavu od PS Arilje da je dete upalo u vodu po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka gde je pokušana reanimacija”, rekao je Cicvarić.

 

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić
NAČELNIK ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE SAŠA CICVARIĆFOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

 

Kako navodi Mirković Predrag, očevidac spasavanja, koji je zajedno sa vatrogascima uočio telo deteta u granju nedaleko od mosta, dete je izbacilo vodu iz usta i odmah je početo sa reanimacijom.

(Dijaspora News/Kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top