All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Poslednja uloga velikog Glogovca (FOTO+VIDEO)

Nebojša Glogovac, serija "Nemanjići"
Printskrin: RTS

Serija “Nemanjići” je od pilot epizode izazvala salvu komentara, uglavnom negativnih, a gledaocima se, čini se, malo šta svidelo. Ipak, večerašnja epizoda izazvala je veliko interesovanje zbog pojavljivanja pokojnog glumca Nebojše Glogovca u ulozi Vukana Nemanjića. 

Podsetimo se malo istorije, Vukan Nemanjić je bio najstariji sin Stefana Nemanje. Bio je kralj Zete i veliki župan Raške, ali je lišen raškog prestola, na koji je došao njegov mlađi brat Stefan Nemanjić.

Pogledajte najavu za epizodu “Nemanjića” u kojoj se pojavljuje pokojni Glogovac:

Nemanja moli Stefana da mu obeća kada njega ne bude da nikada neće zaratiti sa Vukanom, jer ga opet more priče o zavađenoj braći i onome što je i sam doživeo pre mnogo godina. Stefan umiruje oca da ne brine. Nemanju muči pitanje koji je od dvojice sinova spreman za presto.

– Vukan je ratnik, hrabar, odan narodu i veri, promišljen i obrazovan, nema sumnje da ne bi bio dostojan prestolu, ali Stefan ima iste te osobine plus je sklonili diplomatskim rešenjima i pregovorima. A, Vukan nema čvrsto zaleđe kao Stefan zbog Evdokije – poverava svoje misli Nemanja Ani.

Printskrin: RTS

Vukan prima pismo da ga zove otac i govori ženi da će kad se vrati biti vladar cele Srbije. Međutim, Nemanja nema lepe vesti za svog najstarijeg sina i Vukan na osnovu određenih insinuacija i okolišanja svog oca, šokirano shvata da su male šanse da će mu se ostvariti misao sa kojom je živeo ceo svoj život…

– Ja ću uskoro sklopiti oči, molim te sine, obećaj mi, da ćeš poštovati moju odluku ma kakva da bude – govori mu Nemanja, a Vukan nakon duge tišine ipak obećava.

Printskrin: RTS

Pred sinovima, unucima i najbližim članovima porodice i dvorjana, Nemanja se odriče prestola i podseća na to koliko su napredovali od momenta kada je on postao Veliki župan. Na veliko razočaranje sina Vukana, Nemanja mač predaje Stefanu, mlađem sinu.

Uprkos očevim savetima, Vukanov ogorčen izraz lica nam govori mnogo više, ali i to što iz istorijskih činjenica znamo da će biti “koškanja” među braćom.

Printskrin: RTS

(Dijaspora News/Telegraf)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top