All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Poruka devojčice kojoj su ukrali crveni bicikl rasplakala je celu Hrvatsku, a onda je za nju stigla srećna vest

– Koliko se ona potrudila, na hrvatskom i engleskom jeziku, to samo pokazuje da ima jak karakter i da je divno dete! Drugi bi napravili plakate na kompjuteru, ali Dea za to nije htela ni da čuje, sama je nacrtala i opisala svoj crveni bicikl… – kroz suze je u telefonskom razgovoru ispričala ponosna baka Željka.

Devetogodišnja Dea Urlić iz Opštine Postira na ostrvu Brač ostala je bez svog jedinog bicikla koji je obožavala.

Deina baka Željka rekla je kako je biciklić nestao – neko ga je uzeo iz njihovog dvorišta. Devojčica je bila neutešna, porodica je “njeno najveće blago” tražila svugde, ali crvenom biciklu, nažalost, ni traga ni glasa.

Uplakana Dea je odlučila da sama nacrta plakate i oblepi celo mesto moleći poštene pronalazače da joj vrate ono što najviše voli.

Crveni bicikl Foto: flickr/Blondinrikard Fröberg

– Koliko se ona potrudila, na hrvatskom i engleskom jeziku, to samo pokazuje da ima jak karakter i da je divno dete! Drugi bi napravili plakate na kompjuteru, ali Dea za to nije htela ni da čuje, sama je nacrtala i opisala svoj crveni bicikl… – kroz suze je u telefonskom razgovoru ispričala ponosna baka Željka za Jutarnji.hr.

Dein crtež brzo je postao pravi viralni hit na društvenim mrežama. Javljali su se ljudi iz cele Hrvatske, nudili pomoć, a onda je, u četvrtak poslepodne porodicu Urlić kontaktirao marketing firme Pevec, gde je Dein izgubljeni bicikl i kupljen – toliko ih je dirnula priča devetogodišnje devojčice s Brača da su odlučili da joj poklone novi!

– Deina mama, moja ćerka, pričala je s ljudima iz Peveca. Poslaće nam bicikl u Split, a mi ćemo ga tamo dočekati. Neizmerno hvala svima koji su nam se javljali, nismo mogli ni da sanjamo da će jedan dečji bicikl izazvati takvu lavinu emocija i pozitivnih reakcija… Hrvatska je još jednom pokazala da ima veliko srce – zaključila je ganuta baka Željka, presretna što će njena unučica uskoro opet jurcati ulicama Postira na svom novom biciklu.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top