All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Porodica milionera ubijena je tako brutalno da se KRV SLIVALA niz stepenice KAO VODOPAD. Najveći šok je usledio kada je otkriven UBICA

Hitan poziv je stigao s luksuznog imanja u Južnoj Afirici. “Moja porodica je napadnuta. Napao ih je muškarac sa sekirom”, rekao je 20-godišnji Henri van Breda. Hitnu pomoć je dočekao prizor koji nikada neće zaboraviti.

Jedan lekar je kasnije rekao da tako nešto nije doživeo u svojoj 39-godišnjoj karijeri.

– Krv se kao vodopad slivala niz stepenice – posvedočio je.

Bogati Henirjevi roditelji i brat bili su nasmrt iskasapljeni. Njegova sestra tinejdžerka borila se za život, ali je obilno krvarila iz grla.

FOTO: NIC BOTHMA / EPA;

Henri je imao samo površinske povrede na grudima. Imao je najviše sreće. Počela je potraga za misterioznim muškarcem koji je pobio porodicu u njihovom domu.

Bilo je to 2015. godine. Porodica, čije je bogatstvo vredelo skoro 13,5 miliona evra, živela je na imanju “De Zalze Golf”, u vinogradarskoj oblasti Stelenbos. Otac Martin (54) obogatio se baveći se nekretninama u Melburnu, ali je zbog posla odlučio da se sa suprugom Terezom (55) odlučio da se vrati u rodni kraj.

Henri i njegov stariji brat Rudi (22) nastavili su studije u Australiji, da bi se potom pridružili roditeljima i mlađoj sestri Marli.

Martin i Tereza su polagali velike nade u decu. Rudi i Marli su dobro učili, ali je Henri bio “crna ovca”. Razočarani što je odlučio da pauzira godinu dana i saznavši da se drogira, zapretili su da će mu ukinuti džeparac ako se ne sredi.

Dvadesetsedmog januara 2015. u sedam sati ujutro, Henri je pozvao hitnu pomoć. Tela Martina i Tereze nađena su u lokvi krvi na prvom spratu kuće. Ubica ih je na smrt iskasapio sekirom, a imali su i ubodne rane od noža. Rudi je takođe podlegao teškim povredama. Marli je imala povrede na glavi i krvarila je iz grla. Prevezena je u bolnicu i nedeljama je bila u komi. Izvukla se, ali se ničega ne seća.

Marli van BredaFOTO: SUPPORT MARLI VAN BREDA / SCREENSHOT
Marli van Breda

Šta je bio motiv ubice? Uz kuće ništa nije ukradeno, a nije bilo ni znakova provale. Kuća je imala složen alarmni sistem, detektore pokreta, stražu 24 sata dnevno. Kamera nije snimila nikakvog uljeza.

Istraga je trajala 18 meseci, ali sve je ukazivalo na istog osumnjičenog: Henrija. Zašto je on bio pošteđen i zašto je imao samo površinske rane?

U junu 2016. policija je obavestila Henrijevog advokata da će Henri biti uhapšen ako se sam ne preda. Predao se i optužen je za ubistvo, ali je oslobođen uz kauciju od 100.000 afričkih randa (oko 6.000 evra).

U aprilu prošle godine nije priznao krivicu, ali je suđenje nastavljeno ove godine. Stručnjaci za bezbednost izjavili su da ni Hudini ne bi mogao da provali u kuću porodice Van Breda, a da ne bude otkriven. Osim toga, ispostavilo se da su sekira i nož kojim je počinjen zločin pripadali porodici. Ako je neko došao da ubije, zašto nije poneo oružje?

Možda najviše sumnje izazvala je činjenica da je Henri pozvao hitnu pomoć tek posle tri sata. U optužnici se navodi da je sedeo i čekao da iskrvare. Čak i kada je stigla hitna pomoć, nije tešio Marli, koja je još bila živa. Pušio je i ispoljavao “čudan nedostatak empatije”.

Henri je izjavio da je bio u toaletu kada je maskirani uljez ušao u kuću, da se tukao s njim, a da ga je ovaj ubo, nakon čega se onesvestio.

Bilo je upadljivo odsustvo bilo kakve emocije u Henrijevom ponašanju, čak i dok je opisivao kako mu je majka krvarila sa vrha stepeništa. Na snimku poziva hitnoj pomoći, čak se čulo kako se kikoće.

U maju ove godine proglašen je krivim po svim tačkama optužnice. Smejao se, ali je odveden u pritvor, gde su ga napali ostali zatvorenici.

Van Breda je osuđen na doživotnu robiju za sva tri ubistva u junu ove godine, 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva i 12 meseci zbog ometanja pravosuđa. Kaznu će služiti u zatvoru Polsmur u Kejptaunu, ozloglašenom zbog nasilja.

Niko osim njega ne zna pravi razlog zašto je odlučio da iskasapi porodicu. Ukoliko je to učinio zbog novca, onda je to učinio uzalud, jer prema južnoafričkom zakonu, “okrvavljena ruka ne nasleđuje”.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top