All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ponosni smo na Tijanu: Srpkinja se bori u Cirihu za medalju na Evropskoj matematičkoj olimpijadi!

Tijana Babić, učenica trećeg razreda banjakučke Gimnazije predstavljaće BiH zajedno sa još tri učenice, na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke koja će sredinom aprila biti održana u Cirihu. 

Ova gimnazijalka koja je do sada mnogo puta prestavljala RS i BiH na raznim matematičkim takmičenjima u Evropi i svetu, i prošle godine kući je sa Evropske matematičke olimpijade za devojke donela srebrnu medalju, piše Glas Srpske.

Drago mi je što sam još jednom izabrana da idem na ovu olimpijadu, jer je svako takmičenje neprocenjivo iskustvo. Na putovanjima i takmičenjima uvek upoznam mnogo zanimljivih ljudi – rekla je Babićeva i dodala da je zahvaljujući matematici do sada putovala u Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Grčku, Tursku i Kinu.

Ona je istakla da pripreme za takmičenje u Cirihu počinju uskoro, te da će dati sve od sebe da osvoji medalju.

Printskrin: YouTube/Elta HD

Printskrin: YouTube/Elta HD

Talentovana matematičarka iz Banjaluke u Švajcarsku će putovati sa Adisom Bolić i Elmom Nuhanović, učenicama Sarajevo koledža, te Lejlom Skelić, učenicom Međunarodne srednje škole u Sarajevu.

Na prošlogodišnjoj Evropskoj matematičkoj olimpijadi BiH je ostvarila istorijski rezultat osvojivši po jednu zlatnu i bronzanu medalju, te dve srebrne, zauzevši tako ekipno četvrto mesto od 31 države učesnice.

Pogledajte video:

Dijaspora.news/Telegraf
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top