All for Joomla All for Webmasters
Srbija

POMIRI SE ČOVEK S TIM DA NJEGOVO DETE NEKE STVARI NIKAD NEĆE RADITI… Drugari Alekse Jankovića idu na prvo zajedničko letovanje, a ON TO NIKADA NEĆE MOĆI (FOTO)

Potresan status kruži društvenim mrežama. Naime, jedna korisnica Tvitera u samo nekoliko rečenica rasplakala je Srbiju. Pisala je o Aleksi Jankoviću iz Niša. Dečaku koji je 10. maja 2011. godine izvršio samoubistvo pošto ga je sedmoro vršnjaka zlostavljalo duže od osam meseci. Osmeh sa Aleksinog lica nestao je zauvek zbog nasilnika i neodgovornih prosvetnih radnika.

Izvesna korisnica Tvitera napisala je da se srela sa roditeljima Aleksinih drugova iz Osnovne škole. Svi oni idu na letovanje, sami. Prvi put. Aleksa to nikada neće moći…

 

Tviterašica je svojim rečima ubola pravo u metu.

 

– Pomiri se čovek sa tim da njegovo dete neke stvari nikada neće raditi. Uzdahne i nastavi dalje. Ali nikad ne prestane da boli – napisala je ona.

 

 

FOTO: PRINTSCREEN / TWITTER / NATAŠA BUZUROVIĆ

Aleksini roditelji se godinama bore da nijedno dete više ne doživi istu sudbinu, tražeći usvajanje Aleksinog zakona, koji predviđa efikasniju zaštitu i sprečavanje vršnjačkog nasilja. Njegovo usvajanje se čeka od 11. februara 2016. godine.

 

Aleksa Janković postao je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja . Aleksa je bio samo dete. Dečak koji je digao ruku na sebe jer više nije mogao da izdrži. A samo njegovi roditelji znaju kako izgleda svaki dan živeti s mišlju da više nikad neće videti njegov osmeh, da nikada neće čuti njegov glas, da ga neće zagrliti…

 

Vreme prolazi i kažu da ono leči sve. Lažu, čovek samo navikne da živi sa bolom..

 

Aleksa bi danas bio 20 – godišnjak, imao bi devojku, studirao…

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top