All for Joomla All for Webmasters
Politika

POKLON S MAŠNOM I DOBOŠ TORTA ZA VUČIĆA: Predsednik od ranog jutra prima rođendanske darove! Pogledajte šta je sve dobio i od koga! (FOTO)

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas proslavlja 49. rođendan, a mnogi su mu danas na radno mesto doneli i poklone.

Tako mu je među prvima čestitala i slovačka ambasadorka u Beogradu Dagmar Repčekova koja mu je i ove, kao i prošle godine, donela poklon i doboš tortu.

“Ambasadorka Repčekova je predsedniku Vučiću, kao i svake godine tokom svog diplomatskog mandata u Beogradu, u znak ličnog prijateljstva, donela rođendansku doboš tortu”, navodi se u saopštenju.

FOTO: TANJUG/DIMITRIJE GOLL

Vučić je od patrijarha srpskog Irineja na dar dobio ikonu.

Čestitka i od predsednika Kine

Ambasadorka Kine Čen Bo predala je danas predsedniku Aleksandru Vučiću, povodom njegovog rođendana, čestitku šefa kineske države Sija Đinpinga.

FOTO: TANJUG/DIMITRIJE GOLL

Vučić se u razgovoru zahvalio predsedniku Kine na lepim rečima i posebno na odnosu prema Srbiji i, pre svega, na razvijanju budućih odnosa Srbije i Kine.

“Iskreno verujemo u čelično prijateljstvo Srbije i Kine i verujemo da će biti još više dobrih investicija za Srbiju iz Kine”, rekao je Vučić.

Međutim, ove godine je verovatno dobio i najneobičniji poklon u životu – malenog šarplaninca! Štenac je niko drugi do Pako, brat malog šarplaninca Paše kog je Vučić zimus poklonio Putinu!

Podsetimo, predsednik Srbije rođen je 5. marta 1970. godine u Beogradu, kao stariji sin Angeline (devojačko Milovanov) i Anđelka Vučića. Ima mlađeg brata Andreja.

FOTO: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Aleksandar je, može se pročitati na Vikipediji, bio odličan učenik u novobeogradskoj školi „Branko Radičević“ u Bloku 45 i u Zemunskoj gimnaziji.

Pobeđivao je na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije, a bio je i pionirski prvak Beograda u šahu. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a usavršavao je engleski jezik u Engleskoj, u Brajtonu.

Kao jedan od najboljih studenata generacije bio je i stipendista „Fondacije za razvoj naučnog podmlatka“. Radio je na „Kanalu S“ na Palama, Republika Srpska, 1992. i 1993, gde je pripremao i vodio vesti na engleskom jeziku, blok iz sveta, intervjue i reportaže.

Trenirao je košarku i igrao fudbal. Poznat je kao navijač beogradske Crvene zvezde. Oženjen je i otac troje dece.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top