All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

PODIGNUTE OPTUŽNICE ZA POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA U CRNOJ GORI! Dikić i vođe DF terete se za TERORIZAM

Crnogorsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv više osoba koje okrivljuje za pripremanje terorističkog napada na Crnu Goru na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, a s ciljem nasilne smene vlasti radi sprečavanja države da uđe u NATO.Optužnica je danas dostavljena Višem sudu u Podgorici, koji treba da je potvrdi, rečeno je agencija Beta u tom sudu.

Viši sud će se uskoro oglasiti sa detaljima oko ovog slučaja koji mesecima opterećuje domaću javnost i odražava se na političke prilike u zemlji.

Prema navodima podgoričkih medija, optužnica je podignuta protiv ruskih državljana Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova, čelnika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Milana Kneževića, te nekoliko srpskih državljana.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, među optuženima je i penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Crnogorsko tužilaštvo je sumnjičilo 25 osoba iz Rusije, Crne Gore i Srbije za stvaranje kriminalne organizaije i terorizam u pokušaju 16. oktobra prošle godine.

Devetorica državljana Srbije su ranije priznali krivicu i sporazumeli se sa tužilaštvom i oni su kažnjeni kaznama od pet do šest meseci zatvora.

Tužilaštvo je prošle godine raspisalo poternice za državljanima Rusije, koje je u istrazi označilo za organizatore osujećenog napada i njima će, kako je ranije najavljeno, biti suđeno u odsustvu.

Poternica je raspisana i za dvojicom srpskih državljana Nemanjom Ristićem i Predragom Bogićevićem, ali je Srbija odbila da ih izruči.

Kazne zatvora predviđene za organizatore terorističkog napada su od tri do 15 godina zarvora, a za članove organizacije od godinu do osam godina.

Optužnica je podignuta par dana pred istek šestomesečnog zakonskog roka koliko su neki od uhapšenih u zatvoru.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top