All for Joomla All for Webmasters
hronika

Podgoričanin uhapšen u Kolumbiji na plantaži koke

Kolumbijska policija uhapsila je Rajka Boškovića (27), rođenog u Podgorici, zbog posjedovanja desetak kilograma kokaina, piše Dan.

On je, kako saznaje ovaj list, uhapšen na jednoj od plantaža kokaina u departmanu Narinjo na jugozapadu Kolumbije, koji se graniči s Ekvadorom na obali Pacifika.

Bošković je, navodno, radio na plantažama koke kao fizički radnik, a prethodno je isti posao obavljao u nekoliko južnoameričkih država. Nije poznato više detalja u vezi sa hapšenjem i da li se Podgoričanin sumnjiči za još neko krivično djelo.

Droga je, navodno, pronađena u kolektivnom smještaju koji je Bošković koristio.

Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina na svijetu s rekordnim povećanjem plantaža koke i potencijala za proizvodnju ove droge 2017. godine, saopštila je nedavno Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).

Nelegalno gajenje listova koke poraslo je za 17 odsto, a kapacitet za proizvodnju kokaina porastao je za 31 odsto u odnosu na 2016. godinu, na 1.378 tona, najviše od kada je počelo vođenje podataka navela je ta organizacija u svom godišnjem izvještaju objavljenom u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja naših državljana zbog šverca narkotika u svijetu. Nedavno su u Kolumbiji uhapšena dvojica crnogorskih državljana, a crnogorski pomorci su zbog šverca narkotika hapšeni u Peruu, Panami, Južnoafričkoj Republici i Venecueli.

 

 

Dijaspora.news/cdm.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top