All for Joomla All for Webmasters
hronika

Podgoričanin se branio ćutanjem

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je prošle sedmice uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je počinio najmanje četiri profesionalna ubistva u Srbiji, Crnoj Gori i Holandiji, juče je sproveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje. On se pred tužiocem branio ćutanjem, što je za potvrdio i njegov advokat Borivoje Borović, prenosi Dan.

“Vujačić je uhapšen zajedno sa još četiri osobe. Mom klijentu se na teret stavlja zločinačko udruživanje, falsifikovanje pasoša i trgovina uticajem, a sudeći po medijskim napisima, možemo da očekujemo da će prijava biti proširena”, kazao je Borović za Kurir.

MUP Srbije je prije nekoliko dana saopštio da je Vujačić uhapšen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića u Vranju, a postoji i sumnja da je izvršio još najmanje tri profesionalne likvidacije na teritoriji Crne Gore i Holandije. Iako to policija nije zvanično saopštila, srpski mediji su objavili da su u pitanju ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu.

Borović tvrdi da je Vujačić u policiji prebijen tokom saslušanja i da mu je iznuđivano priznanje za više teških krivičnih djela.

Vujačića je policija označila kao osobu blisku “škaljarskom klanu”, a ubijene Kalezića i Ilića kao bliske suparničkom “kavačkom klanu”.

“Vujačić nije poznat u kriminalnim krugovima, ali se vjeruje da je riječ o plaćenom ubici koji je bio veoma diskretan i profesionalan. Ne isključuje se mogućnost da je on lažni pasoš na ime Miloš Begović, koji je pronađen kod njega, pribavio jer je planirao novi zločin van granica Srbije”, objavio je beogradski list.

Vujačić je koristio više lažnih identiteta, zbog čega je bilo veoma teško ući mu u trag.

 

 

Dijaspora.news/cdm.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top