All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Papuče sa zlatnim vezom i satenska posteljina za srpske diplomate: Šta se sve nalazi na spisku “potrošnog materijala” (TABELA)

Ministarstvo spoljnih poslova rešilo je da odreši kesu i u okviru javne nabavke potrošnog materijala za potrebe opremanja rezidencije ministarstva raspiše konkurs za nabavku “potrošnog materijala”. Satenska posteljina i peškiri ukrašeni zlatnim vezom samo su neke od iznenađujućih stavki sa spiska, međutim, ovo nije prvi put da se na listi želja diplomata nađu krajnje “neobični zahtevi”.

Kako se navodi na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova, naručena je satenska posteljina kao i francuske navlake i to 16 komada, koje će zlatnim vezom krasiti logo Ministarstva spoljnih poslova, zatim 100 peškira i 20 bademantila ukrašenih istim motivima, 40 pari kućnih papuča kao i 20 jastuka od najfinijeg materijala ukrašenog resama.

U dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva navedeno je da se raspisuje konkurs za kupovinu francuskih dušeka, prekrivača, peškira i posteljine različitih veličina, kao i ukrasnih satenskih traka koje će takođe krasiti znak Ministarstva spoljnih poslova.

Kompletan spisak potrošnog materijala za opremanje rezidencije Ministarstva spoljnih poslova-Printskrin: mfa.gov.rs

– Predmet javne nabavke su dobra odnosno potrošni materijal za potrebe opremanja rezidencijalnog objekta Ministarstva spoljnih poslova, a nabavka se sprovodi u skladu sa članom 39. Zakona o javnim nabavkama – piše u konkursnoj dokumentaciji.

Ne zna se koliko je novca spremno za ovo opremanje jer, prema raspoloživoj dokumentaciji na sajtu, još nisu pristigle ponude sa cenama.

Ekipa portala Telegraf.rs pokušala je da sazna da li su ovakve nabavke uobičajene i neophodne, kome su namenjene i da li je bilo sličnih zahteva u prethodnim nabavkama, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa 2016. godine naručila preko 8.000 flaša alkohola

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa 2016. godine je raspisala tender za nabavku za više od 8.000 flaša pića, čija je vrednost iznosila oko 9.000.000 dinara, a na listi su se našli najskuplji viskiji, šampanjci i najstariji konjaci, navodi se u dokumentu koji je izložen na sajtu.

Printksin: uzzpro.gov.rs

Od žestokih pića tada su naručene različite vrste, od običnog vinjaka, preko ruma i pelinkovca, do džina, ruske votke, skupih viskija i konjaka.

Na listi želja našao i priličan broj domaćih pića poput različitih rakija, među kojima su viljamovka, kajsijevača, klekovača, dunjevača, “žuta osa” i piva, a u delu za objašnjenje navedeno je da su pića naručena “radi obavljanja redovnih delatnosti”.

(diajsproa.enws/telegraf.rs)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top