All for Joomla All for Webmasters
Sport

PANIKA U AMERICI! Da li je moguće da je Srbija ovoliko jaka i to bez Jokića?! Drim tim u strahu posle monstruozne igre Orlova u Atini! (FOTO)

Srbija je na turniru u Grčkoj, koji je priprema za Svetsko prvenstvo, ostvarila sve tri pobede, pošto je bila bolja od Tuske, Italije i Grčke, a igra srpskih Orlova posebno je ostavila utisak na Amerikance.

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa večeras protiv Grčke pokazala kvalitet i taktičko znanje.

“Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu”, rekao je Đorđević posle utakmice u Atini.

Srbija je pobedila Grčku posle produžetka sa 85:80 i tako zabeležila sva tri trijumfa na Akropolis kupu.

 

selektor đorđević zadovoljan

U Grčkoj zbog povrede nije bio Vladimir Lučić, čiji nastup na Mundobasketu nije ugrožen, kao ni kapiten Miloš Teodosić, koji od nedelje sprovodi intenzivne terapije povređenog stopala. Dragan Milosavljević neće putovati u Kinu.

“Radi se o povredi ligamenata kolena, koja zahteva terapije i operativno lečenje, tako da nažalost, neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu”, rekao je doktor Radovanović.

 

milosavljević ne putuje u kinu

Očekivalo se da će meč sa Grčkom doneti spektakularni duel Jokić – Adetokumbo, ali do toga nije došlo jer se igrač Denvera u dogovoru sa selektorom vratio u Beograd zbog privatnih obaveza.

I upravo zbog izostanka Jokića pobeda Srbije je privukla veliku pažnju američkih novinara.

Mark Spirs sa ESPN-a je o tome obavestio pola miliona svojih pratilaca na Tviteru sledećim rečima:

“Srbija je upravo dobla Janisa i Grčku u revijalnom meču, posle produžetka i to bez Jokića”

 

Džonatan Đivoni sa popularnog “Draft ekspresa” je svoje viđenje meča u Atini izneo na sledeći način:

“Dobra pripremna pobeda za Srbiju pred 18.000 neprijateljskih grčkih navijača, i to bez Nikole Jokića. Srbi će biti super težak rival za svakoga (uključujući Amerikance) zbog načina na koji igraju odbranu, zbog načina na kojih se kod njih lopta kreće i kako šutiraju. Grci i dalje pokušavaju da pronađu najbolji način da koriste FIBA Janisa”, napisao je Đivoni.

 

Dag Smit, koji više od dve decenije prati aktuelne NBA šampione, Toronto Reptorse, upozorio je američku javnost:

“Srbija je dobila sa pet razlike u ludom prijateljskom meču. Neki momci (Jokić) su odmarali, ali, ipak, lud prijateljski meč. Nemojte da vam promakne Srbija kada Svetsko prvenstvo počne”, poručio je Smit.

 

Harison Vind, koji prati Jokićeve Denver Nagetse za popularni portal “BSNDenver” u američkoj saveznoj državi Kolorado, naglasio je da bi “orlovi” mogli da budu kobni i za Amerikance na Mundobasketu:

“Srbija stvarno preti da pobedi SAD na Svetskom prvenstvu. Ima vrhunski talenat i timski duh koji je izgrađivan dugogodišnjim igranjem zajedno”, poručio je Vind.

 

Srpski košarkaši se posle Akropolis kupa vraćaju za Beograd odakle će otići na Mundobasket u Kini.

 

 

dijaspora.news/kurir.rs / kurir sport

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top