All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

OZLOGLAŠENI GANGSTER DVA PUTA SPEKTAKULARNO ZBRISAO IZ FRANCUSKOG ZATVORA: Danas je pobegao helikopterom, a pogledajte njegov prvi filmski beg! (VIDEO)

Osuđeni ubica Redoan Faid pobegao je danas po drugi put iz zatvora helikopterom, a snimak tog “filmskog” bekstva pojavio se na društvenim mrežama.

Tokom bekstva osuđenika Faida (46) nije niko povređen i nema talaca, saopštilo je francusko ministarstvo pravde.

“Naoružani komandosi sleteli su helikopterom na teren gde se šetaju robijaši dok je zatvorenik bio u prostoriji za posete” zatvora južno od Pariza.

 

Kako javljaju francuski mediji, u jedino dvorište modernog zatvora koje nije opremljeno posebnom mrežom oko 11:20 sati sleteo je helikopter. Iz njega su istrčala trojica teško naoružanih muškaraca koji su uspeli da upadnuu prostoriju u samom zatvoru u kojoj se, navodno bez posebnog nadzora, nalazio Faid.

View image on TwitterView image on Twitter

Izveli su ga iz nje i otrčali do letelice kojom su svi pobegli. Ubrzo potom helikopter je pronađen nekoliko kilometara od zatvora, napušten i zapaljen, a Faid i pomagači su beg nastavili automobilom.

 

Policija je u potrazi za odbeglim osuđenikom, a tužilaštvo je otvorilo istragu.

Ovo je već drugi spektakularni Faidov beg.

Prvi put je pobjegao 2013. godine i pritom izazvao seriju eksplozija, a kao taoce je uzeo nekoliko zatvorskih čuvara zatvora u okolini Lila, aobjavljen je i snimak tog filmskog bekstva.

 

Uhapšen je posle mesec i pol dana od bekstva, a u martu ove godine osuđen je na 25 godina zatvora zbog pokušaja pljačke 2010. godine u kojoj je u razmeni vatre s policijom život izgubila jedna policajka.

Fajd je osuđen na 25 godina zatvora, jer je 2010. godine ubio mladu policajku tokom oružane pljačke.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top