All for Joomla All for Webmasters
Biznis

OVE KUTIJE OSVAJAJU SRBIJU! Ksenija i Milorad godinama grade USPEŠAN BIZNIS! U cveću su našli zaradu!

Kutije od različitih materijala sa prirodnim cvećem i slatkišima po želji kupaca, koje prodaju Ksenija i Milorad, osvojile su celu Srbiju.

Dok njihovi vršnjaci troše vreme na izlaske po kafićima i klubovima, Ksenija Šubara (23) i Milorad Tevanović (28) vredno rade.

Oni su pre tri godine počeli da prave i prodaju cvetne aranžmane za razne svečane prilike. Iako nisu imali prethodno iskustvo, trud im se isplatio i već nekoliko godina grade uspešan biznis.

– Naš prijatelj je kupio devojci tri ruže u jednoj kutiji i platio za to ogroman iznos – čak sto evra. Tek tada se pojavio taj trend cvetnih aranžmana u ukrasnim kutijama, primetili smo da to postaje hit i došli na ideju da se i mi oprobamo u tom poslu. Nije bilo lako, bili smo u strahu da li ćemo uspeti i kako ćemo se snaći u svemu tome – kaže Ksenija za Kurir.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Udružili snage

Ona i njen dečko Milorad zajedničkim snagama su pokrenuli posao, a to im je, kako kažu uglas, veoma značilo i olakšalo. Osnovni kanal prodaje i reklamiranja njihovih ukrasnih aranžmana im je veb-stranica Flowerboxfactory.com i istoimeni profil na Instagramu.

 

– Imali smo ideju da naše kutije sa cvećem budu jednako lepe kao i one što koštaju sto evra, ali da budu pristupačne svima. U početku smo sami pravili kutije i to nam je oduzimalo dosta vremena. Onda smo našli jednu ženu koja nam je to pravila, promenili smo ih nekoliko i konačno smo našli dečka koji pravi kutije za nas i prezadovoljni smo – pričaju Milorad i Ksenija.

Teško na početku

U početku im je, kažu, bilo teško i da nauče kako se radi sa cvećem, ali i to su ubrzo savladali. Njihovi aranžmani su raznovrsni, a kupci imaju mogućnost i da traže posebne slatkiše uz paket.

– Pravimo razne kutije. Postoje obične i plišane, sa jednobojnim ili šarenim cvećem, sa farbanim ružama, sa slatkišima u kutiji po želji. Mušterije najčešće traže da uz cveće ubacimo i upakujemo makaronse. Pravimo i kutije od punog drveta po porudžbini. Apsolutno sve ideje i želje mušterija prihvatamo. Cveće kupujemo na veliko, a radimo isključivo s pravim – objašnjava Ksenija i dodaje da nemaju posla svakog dana, ali da su generalno veoma zadovoljni i da se uloženi trud isplatio.

Za tri godine napravili su mnogo aranžmana, a mogu da se pohvale i time da su brojne poznate ličnosti poručivale od njih. Cene njihovih cvetnih paketa kreću se od 3.500 do 26.000 dinara.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVAUloženo mnogo pažnje

POKLON OD 101 RUŽE

Ksenija i Milorad svakom aranžmanu posvete mnogo pažnje, a najviše vremena im oduzme im onaj sa 101 ružom:

– Za to nam je potrebno oko sat i po vremena. Inače, društvena mreža Instagram i oglašavanje preko iste su nam omogućile da ljudi čuju za nas i da vide slike svih naših proizvoda, pa se samim tim i lakše odlučuju za poručivanje.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top