All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ovde se traži 48.000 RADNIKA: Plata i 100.000 DOLARA GODIŠNJE, ali niko se ne prijavljuje!

Kanadska pokrajina Nju Brunsvik bori se sa manjkom vozača kamiona toliko da uopšte ne mogu da popune određena radna mesta koja su plaćena 55.000 kanadskih dolara godišnje.

Zbog otežanih uslova rada teško je naći radnike.

– Ljudi ne razumeju koliko je ovo važan posao. Sve što dobijete i imate, dolazi kamionom. Sve – kaže Al Vitaker, vlasnik jednog transportnog preduzeća u Sent Džonu.

Vitaker kaže da se tim poslom bavi 3 decenije i da se tek poslednjih godina pojavio problem nalaženja novih vozača.

– Najbolji vozač koga sada imam je 74-godišnjak i on vozi maksimalan broj sati svake nedelje – kaže Vitaker.

 Udruženje vozača kamiona u Kanadi saopštilo je da transportnom sektoru nedostaje 48.000 vozača širom zemlje, a potreba za njima treba da bude zadovoljena do 2024. godine.

Primanja koja se povećavaju iz dana u dan čini se da nisu rešenje problema. Vozači kamiona koji tek počinju da se bave ovim poslom godišnje zarađuju između 50 i 70 hiljada kanadskih dolara (oko 51.457 evra). U pojedinim delovima primanja su i 100.000 kanadskih dolara (oko 64.361 evra) godišnje.

 Vlasti Nju Brunsvika, kojima je zahtev uputilo i Udruženje vozača kamiona u atlantskim pokrajinama, pokrenulo je program za imigrante vozače kamiona.

Tako je u periodu između 2015. i 2017. godine zaposleno 390 vozača kamiona iz stranih zemalja. U okviru pilot-projekta zaposleni su vozači iz Velike Britanije, Bugarske, Poljske, Ukrajine i Južnoafričke Republike.

Osnivač Edukacionih centara za transport Kanade Džon Biadri kazao je kako su plate vozačima godišnje povećane za skoro deset odsto. Napomenuo je kako vozači na duge relacije već prve godine zarađuju 100.000 kanadskih dolara, ali da uprkos tome nema dovoljno vozača.

– Kamioni stoje na parkingu – požalio se.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top