All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Ova devojka je studentkinja generacije ali niko neće da je zaposli: Evo koja je njena priča dok prodaje knjige na ulicama Banjaluke (VIDEO)

Iako je bila studentkinja generacije na Odseku za ruski i srpski jezik i književnost banjalučkog Filološkog fakulteta, sa prosekom ocena 9,89, Galina-Marija Vukajlović ne može da nađe posao.

Kako bi zaradila novac, ona prodaje knjige na uličnom štandu u centru Banjaluke jer je do sada bezuspešno konkurisala za brojne poslove, piše Radio Slobodna Evropa.

– Nezaposlena sam otkad sam završila fakultet, to je bilo u oktobru 2017. godine. Radim stalno nešto, snalazim se, držala sam neke kurseve u Modriči tri meseca, sada radim ovde nekih dvadesetak dana, uglavnom držim časove privatno ruskog, prevodim neke tekstove, ali to je sve tako, s vremena na vreme – ispričala je za Radio Slobodna Evropa Galina-Marija Vukajlović.

Kaže kako nije imala iluzije o lakom pronalaženju posla u struci. Ipak, priznaje da je pomalo razočarana zbog uzaludnog konkurisanja.

– Kad sam upisivala fakultet nisam previše računala s tim da će biti posla u školama, nadala sam se da će biti mesta u nekim firmama, organizacijama, pošto sve više ruskih kompanija dolazi ovamo, tako da i dalje se nadam da bi tu moglo da nešto bude, ali i tu sam pokušavala i, na žalost, nema, niko mi se nije ni javio – kaže ona.

Dok čeka kupce i mašta o klimatizovanoj prostoriji čita Falkonesovu “Katedralu na moru”, a preporučuje Pekićev “Novi Jerusalim”.

Prema podacima državne agencije za rad iz maja 2018. godine u Bosni i Hercegovini je bilo 475.000 nezaposlenih osoba.

Pogledajte video:

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top