All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

OLIVER ODLAZI U NEMČKU I IMA SRCEPARAJUĆU PORUKU ZA VLAST: Tri puta sam zaplakao na stanici gledajući roditelje i curu, treba da vas je stramota!

Oliver Magdić iz Slavonije, koji odlazi da traži posao u Nemačkoj, odlučio je da hrvatskoj vladi na Fejsbuku objasni šta ga je nateralo na to. U svojoj objavi napisao je kako odlazi jer u njegovoj struci nema posla, a dodao je i kako je ranije radio van Hrvatske i uporedio plate.

Poručio je vladi da ih treba da ih bude sramota jer su oterali pola Slavonije.

“Evo imam i ja nešto da kažem.
Prvo da kažem ko sam i šta sam. Imam 22 godine, iz Slavonije. Po struci sam poljoprivredni tehničar koji radi kao zavarivač.
Zašto radim kao zavarivač!? Jer u mojoj struci nema posla, jer ste VI postavili minimalac od 2400kn koji robovlasnici rado koriste i zbog čega mladi radnik nema nikakve budućnosti. Radio sam u Luksemburgu, tamo se poslovi koje ja radim plaćaju i do 6000€. Ja sam u ovoj hrvatskoj firmi dobijao 2000€, a za isti posao u hrvatskoj nude 4000kn, naravno uz prijavu na minimalac.
Kakva će nama biti penzija? Ako se uz ovakav posao uopšte može doživeti do penzije.
U mojoj firmi pozicije se zarade ako si u dobroj rodbinskoj vezi s onima gore, onda budeš poslovođa ili šef gradilišta i onda takvi misle da su “uhvatili boga za jaja”. Okupe oko sebe ekipicu svojih najbližih i s njima fino, a s ostalima kao da su zadnja stoka.

Evo što me je podsaklo da ovo napišem, sutra idem u Nemačku, dok su me roditelji i cura pratili do stanice tri puta sam zaplakao gledajući oko sebe i zamišljajući da to vidim sada i sledeća tri meseca neću videti porodicu, curu, svoju Slavoniju.

Znam da ovo što sam ja napisao nikome ništa ne znači, ali ovo pišem sa suzom u oku jer mi je žao što moram otići od svega što je moje…
Pričate o nekim smanjenjima nezaposlenosti, pa ljudi se smeju na te vaše izjave. Normalno je da se nezaposlenost smanjila kada ste isterali pola Slavonije. Zaposleni su, ali ne u Hrvatskoj. Treba da vas bude sram i stid”, zaključio je Oliver.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top