All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Okršaj doktora u Skoplju, SEVALI PUCNJI: Doktor tražio svoju pošteno zarađenu platu platu, pa POPIO METAK

Funkcioner albanske Demokratsku uniju za integraciju (DUI), koalicinog partnera makedonske vlade, i ekonomski direktor Klinike za ginegologiju u opštini Čair, Veljon Belja sinoć je bio meta oružanog napada u skopskom naselju Topansko pole.

U Belju su ispaljena dva metka koja su ga pogodila u nogu, a on je bio napadnut samo zato što je navodno tražio da mu se da plata.

Ranjeni Belja je nakon oružanog incidenta prebačen u Gradsku opštu bolnicu gde je i operisan.

– Oružani napad na V.N. ( 40 ) dogodio se sinoć oko 17,45 časova u Ulici Lazo Trpovski. U njega je pucala osoba koja je bila zajedno sa E.H., E.A. i R.N. Povređeni je sa prostrelnom ranom u nozi prenet u Gradsku opštu bolnicu Sv. Naum Ohridski Skoplje – saopštili su iz MUP, navodeći da rade na rasčišćavanju slučaja.

Prema informaciji skopske televizije TV21, direktor Klinike za ginegologiju Veljon Belja sinoć se javio gradonačelniku opštine Čair, Visaru Ganiu tražeči da se sa njim sretne kod jednog marketa na Ulici Lazo Trpovski u skopskom naselju Topansko pole.

Belja je zamerio gradonačelniku opštine Čair zato što mu je bila stopirana plata koju je dobijao iz opštine. Prilikom njihovog susreta najverovatnije je došlo do svađe, nakon čega je, nezvanično doznaje TV21, gradonačelnik pozvao svoje prijatelje.

Kada su oni stigli, došlo je do tuče koja se završila pucnjavom. Belja je bio ranjen sa dva metka u desnu podkolenicu – kao upozorenje.

Belja je operisan, ali je van životne opasnosti.

Makedonski mediji podsećaju da je ranjeni funkcioner DUI, Veljon Belja nedavno bio postavljen za novog ekonomskog direktora Klinike za ginegologiju u opštini Čair.

Belja je makedonskoj javnosti postao poznat odkako je 2016. godine pretio bivšem gradonačelniku Čaira, Izetu Medžitiju, kome je poslao metak u salveti zbog odbijenog zahteva da bude postavljen za direktora penzijskog fonda. Policija ga je tada privela, ali epilog istrage je ostao nepoznat.

Pre nego što je postavljen za ekonomskog direktora Klinike za ginegologiju u opštini Čair, Belja je bio član nevladine organizacije Realiteti. Predhodno je 2010. godine bio lider partije Albanski savez. Kada se ta partija spojila sa strankom DPA Menduha Tačija, Belja je imenovan za njenog podpredsednika. Kasnije je prešao u Demokratsku uniju za integraciju ( DUI ), lidera Ali Ahmetija. Nakon povlačenja iz stranke DPA, Belja je bio pretučen u skopskom selu Kondovo od grupe nepoznatih napadača, nakon čega je završio u Urgentnom centru.

(dijaspora.news/Telegraf.rs/D.J.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top