All for Joomla All for Webmasters
Austrija

Oglasila se Srpkinja zbog koje se “trese” Austrija

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se preko svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad Vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca Kristijana Štrahea.

– Nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije – navela je ona u pisanoj izjavi.

Pismom se oglasilo i advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da “označavanjem naše klijentkinje kao nekoga ko svojom fatalnom privlačnošću utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlja toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovede do pada Vlade jedne od vodećih država Evropske unije ona postaje meta i ugrožava se njena bezbednost”.

Tajana Gudenus supruga je šefa poslaničkog kluba FPO Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitujučem videu.

Kako piše “Dojče vele”, reč je o mladoj ženi koja potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. Navodi se da je Tajana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno sa porodicom izbegla u Banja Luku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže poznanstvo sa Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top