All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

ODROBIJAO 24 GODINE, A NA SLOBODI GA JE DOČEKAO PAKAO: Makedonac sada moli da ga vrate u zatvor! (VIDEO)

48-godišnji stanovnik Tetova Slavčo Blaževski, nakon izdržavanja kazne zatvora u Idrizovu od 24 godine, želi da se vrati iza rešetaka.

Oslobođen je 22. februara ove godine usvajanjem zakona o amnestiji, ali je poslednja četiri meseca na slobodi preživeo pakao. Nema imovine, nema porodice koja će se brinuti o njemu, prisiljen je da spava pod vedrim nebom, jedva da ima da se prehrani.

Kaže da je počeo da radi, ali zbog zdravstvenih problema njegovi pretpostavljeni su ga obavestili da mora da napusti posao. On se obratio Centru za socijalni rad Tetovo, odakle je tražio socijalnu pomoć, ali mu je rečeno da mora uzeti dobiti ličnu kartu sa prebivalištem radi ostvarivanja ovog prava.

Sada je Blaževski bez novca i krova nad glavom. Kaže da mu je ponuđeno da bude smešten u Domu beskućnika u selu Čičino. Međutim, kako bi bio primljen u toj ustanovi, mora da prođe donijeti određeni postupak i period.

 

Iz Centra za socijalni rad u Tetovu nadaju se da će sredinom sledećeg meseca Blaževski biti smešten u Domu za beskućnike. Tamo kažu da je potrebno da prođe vreme da se obezbede neophodna dokumenta.

 

Do tada Blaževski će živeti pod vedrim nebom.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top