All for Joomla All for Webmasters
hronika

ODREĐEN PRITVOR MAJCI KOJA JE BACILA BEBU U KONTEJNERU: Priznala policiji SVE, EVO KOLIKO ĆE BITI IZA REŠETAKA

Viši sud Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Žarkovčanki Mirjani G. (33) osumnjičenoj da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu.

Ona je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka, kako prenose beogradski mediji.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema G.M. odredio pritvor zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovo rešneje odbrana ima pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda.

Mirjana G. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane “u pokušaju”, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u portporođajnoj depresiji.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top