All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ODEĆA U CRNOJ GORI NAJSKUPLJA U REGIONU: Cene veće nego u nekim zemljama EU

Cene potrošnih dobara i usluga u Crnoj Gori iznose, prema podacima Eurostata, 55 odsto proseka u Evropskoj uniji. To znači da je Crna Gora, čiji je BDP znatno ispod evropskog proseka, relativno jeftinija u poređenju sa EU, osim kada su u pitanju cene odeće, koje iznose 102 odsto proseka u EU. Odeća u Crnoj Gori najskuplja je u regionu.

Eurostat je objavio komparativne nivoe cena 37 evropskih država. Grupu od 37 evropskih država čine 28 članica EU, tri EFTA članice (Island, Norveška i Švajcarska), zatim pet zemalja sa statusom kandidata za članstvo u EU (Crna Gora, Makedonija, Srbija, Albanija i Turska) i Bosna i Hercegovina, potencijalni kandidat za članstvo u EU.

U izveštaju Eurostata navodi se da je odeća najjeftinija u Turskoj – 54 odsto proseka EU, zatim Bugarskoj (80 odsto proseka EU), Makedoniji 81 odsto, Mađarskoj 84 odsto, Velikoj Britaniji 87 odsto, a najskuplja je u Švedskoj (134 odsto).

 

Od Crne Gore, kada je u pitanju odeća, jeftinije su i Češka, Španija, Portugalija, Slovenija, Malta, kao i države regiona (Albanija, Srbija, BiH, Makedonija).

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top