All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

OD PROSJAKA DO BIZNISMENA: Miša je 30 godina prosio ispred crkve u Slavonskom Brodu, a onda se jednog dana DESILO ČUDO

Preduzetnik iz Slavonskog Broda prosjaka Mišu je viđao ispred crkve, a jedne nedelje mu je rekao da će da mu pomogne, i stvarno, posle 30 godina čekanja, Miša je dobio posao.

Diplomirani ekonomista iz Slavonskog Broda, Milivoj Miša Đorđević, dugih 30 godina nije mogao da nađe posao.

U saobraćajnoj nesreći je izgubio nogu, ima teško bolesnu suprugu, a preživljavali su zahvaljujući milostinji, jer je Miša je svih tih 30 godina prosio ispred crkve.

Ali više ne prosi. Jedan preduzetnik je odlučio da mu pomogne i zaposlio ga je u svojoj firmi. Prosjak Miša je sada poslovni čovek.

“Morao sam da prosim, iako to nisam voleo… Toliko jadno sam se osećao da to nije normalno”, rekao je Đorđević, koji je posle nesreće 1973. godine ostao teški invalid. Pre toga, radio je deset godina, ali vihor rata je, kaže setno, doneo svoje.

 

“Nekako sam zarađivao za hleb, samo da supruga i ja preživimo, da mogu da platim komunalije i dražbine”, govori Miša, koji zahvaljujući čoveku velikog srca, napokon više ne mora da traži milostinju. Danas je pravi poslovni čovek koji obavlja adminstrativne poslove.

 

“To je nešto neopisivo, kad sam došao kući i rekao supruzi, nismo mogli da verujemo da je sve istina. A eto, istina je. Moj život je tužna priča sa srećnim završetkom. On je moj spasioc, da nije njega…”, rekao je Mišo sa suzama u očima.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top