All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

OČAJNI RODITELJI POSLALI ANONIMNO PISMO: Mostarom hara ulična banda maloletnica!

Nedugo pošto je početkom meseca pretučena jedna trinaestogodišnja devojčica, Mostarom je počelo da kruži pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja upozoravajući na postojanje vršnjačkog nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam maloletnih nasilnica.

To je pismo upućeno na brojne adrese, od policije, preko gradskih vlasti, do Ureda ombudsmana, te je zatraženo hitno preduzimanje zajedničkih mera.

 

Najpre je, prema dostupnim informacijama, iza Desete osnovne škole u poslepodnevnim satima 7. aprila ove godine pretučena maloletna devojčica kojoj se navode inicijali i objašnjava kako je reč o 13-godišnjakinji. Devojčica je završila s prelomom ruke.

Nije utvrđeno ko je pretukao tu devojčicu, ali u pismu su roditelji naveli kako iza napada najverojatnije stoji ulična banda u Mostaru koja sebe naziva UB9 (u pismu su navedena i imena tih maloletnih devojčica).

 

Te se devojčice, prema dostupnim informacijama, oblače slično i imaju dukserice i jakne s kapuljačama. Navodno su te devojčice na društvenim mrežama komentarisale nakon napada na devojčicu u školskom dvorištu “kako je trebalo da umre”.

 

Iz MUP su potvrdili da su primili pismo i da će Kriminalističko odeljenje ispitati navode. Roditelji upozoravaju kako su, međutim, članice te ulične bande “nemilosrdne, devijantnog ponašanja i sklone konzumiranju alkohola”.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top