All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Objavljen snimak bekstva najtraženijeg robijaša sarajevskog zatvora: Uperio pištolj u čuvara i naterao ga da leži na zemlji! (VIDEO)

Ukupno jedanaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlene u toj instituciji

Snimak bekstva Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo objavljen je u emisiji Mreža Federalne televizije.

Podsećamo, odbegli Sejfović je 3. septembra iskoristio vreme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u delu zatvora gde se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio da se otvore vrata, a potom je počeo da puca po zatvoru.

Ukupno jedanaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlene u toj instituciji. Za sedam osoba je određen jednomesečni pritvor.

Amel Sejfović je u zatvoru bio zbog optužbi za pljačku “Raiffeisen banke” u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić, prenosi radiosarajevo.ba.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u tužilaštvu KS-a, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična dela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, pa su ih naterali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka (153.500 evra). Zbog toga su nekoliko dana pre akcije kupili automobil i pancire.

Pogledajte video:

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top