All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Oбновљене три школе на Косову

Француска хуманитарна организација “Солидарност за Косово” обезбедила је преко 110 000 евра за обнову три школе на Косову и у Метохији.

Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и обнову електричне инсталације, увођење централног грејања и изградњу санитарног блока.

Пројектом су биле обухваћене школе у Горњој Битињи код Штрпца и у Црепуљи код Зубиног потока. Такође је реновиран Дом за особе са посебним потребама у Грачаници који је једини такве врсте за Србе на Косову.

„За нас је важно да реновирамо школе зато што сматрамо да је знање оно што је најпотребније деци. Знање нико не може да им одузме и знањем ће деца постати одрасле, одговорне особе, што је суштински важно сваком човеку. Наставићемо у будућем времену да реновирамо школе и већ у септембру крећемо поново са обиласком школа широм Косова и Метохије “, нагласио је Арно Гујон, оснивач и директор француске НВО „Солидарност за Косово”.

У сарадњи са Рашко-призренском Епархијом која је пратила одвијање радова, реновирање је почело у новембру прошле године и завршило се крајем марта.

Хуманитарна организација Солидарност за Косово је у претходних 5 година укупно реновирала 27 школа широм Косова и Метохије.

(Dijaspora.news/rts)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top