All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NUDE PLATU OD 1.500 EVRA, A NIKO SE NE JAVLJA: U Slavoniji apotekara ni za lek, traže ih čak u regionu!

Apotekari su najtraženiji u Slavoniji međutim iako im se nudi početna plata od skoro 1.500 evra nego u Zagrebu niko ne želi u Osjek.

Magistara farmacije u Slavoniji i Baranji nema ni za lek, pa ih traže čak i u susednoj Bosni i Hercegovini.

“Nemamo dovoljno domaćih stručnjaka tog profila, pa za posao kod nas pitaju i Bugari i Makedonci. Najmanje desetak magistara farmacije trenutno se traži u apotekama na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, samo jedna apotekaje na proimer na poslednjem konkursu tražila pet apotekara. Kod privatnika – ista situacija”, kaže Žolt Tripolski, vlasnik apoteke “Tripolski”, koja traži više magistara farmacije za rad u Osijeku i Vinkovcima.” Stalno smo u potrazi za farmaceutima. Konstantno imamo raspisan konkurs i vrlo dobro znamo koliko je taj kadar teško, gotovo nemoguće pronaći, uprkos tome što je plata koju nudimo znatno viša od proseka u čitavoj Hrvatskoj”, kaže Tripolski.

Prosečna plata u ovom sektoruje prema proračunu portala Moj Posao oko 1.100 evra. Magistar farmacije koji se zaposli u Osijeku imao bi do 30 posto veću platu nego što je prima kolega u Zagrebu. Ipak, čini se da ni to nije dovoljno da bi se mladi motivisali na dolazak u Slavoniju. Zabrinjavajuće je što će se kako vreme prolazi, magistari farmacije sve teže pronalaziti, upozoravaju ljudi iz struke.

dijaspora.news/Glas Slavonije

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top